Prema riječima Marka Čubrila, meteorologa koji je nedavno objavio ažuriranu vremensku prognozu na Facebooku, predviđa se da će otprilike do 9. listopada biti suho vrijeme. Ipak bit će nešto osjetniji pad temperature. Ova prognoza daje pregled onoga što možemo očekivati ​​od vremena do sredine ovog mjeseca. Naravno treba napomenuti da su uvijek moguća odstupanja.

Čubrilo kaže da se tijekom današnjeg dana sa sjeverozapada očekuje približavanje slabe hladne fronte. Zbog toga se mogu pojaviti sporadične pojave oborina, poput kiše ili pljuskova, osobito u središnjim i sjevernim područjima regije. Nedjelja će sa sobom donijeti malo odgode i više naoblake, iako u jugoistočnim krajevima može pasti slaba kiša ili poneki pljusak. Ipak, očekuje se pretežno suho vrijeme. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar koji će s odmicanjem dana slabiti.

Prema njegovom izvješću, maksimalna temperatura za danas se predviđa oko 27 stupnjeva. No, u nedjelju će vrijeme biti hladnije s maksimalnim temperaturama od 16 do 27 stupnjeva. U ponedjeljak će jutro biti vrlo hladno, a iznad 900 metara nadmorske visine može biti slabog mraza. Danju će ponovno porast temperature, najviše od +20 do +25 Celzijevih stupnjeva. Toplo vrijeme zadržat će se do srijede, no očekuje se dolazak oslabljene hladne fronte koja će donijeti povremeno slabu kišu, prolazno pojačanje sjeverozapadnog vjetra i lagano zahlađenje. Meteorolog također napominje da će oko 6. listopada maksimalne temperature biti od +15 do +22 Celzijeva stupnja.

Prema meteorologu, postoji mala mogućnost zahlađenja oko 9. listopada. To je zato što većina meteoroloških modela trenutno ne podržava taj ishod. No, nakon 13. listopada povećava se vjerojatnost značajnijeg zahlađenja i pogoršanja vremenskih prilika. Neki su ansambli čak nagovijestili mogućnost jačeg zahlađenja. Dodatno, ECMWF model klastera predviđa mogućnost zahlađenja sredinom mjeseca. Ukratko, sljedeća dva tjedna bit će većinom toplo i suho, samo povremeno i slabo osvježenje. Oštrije promjene vremena očekuju se sredinom mjeseca.