Od ranih 2000-ih, ime Bojana Tomovića vezuje se za muzički trijumf i svjim nastupima je  ostavio neizbrisiv utisak na domaćoj muzičkoj sceni. Njegova karijera bila je obasjana stalnim nizom hitova, svaki podjednako uspešan kao i prethodni, a njegove izuzetne vokalne sposobnosti privukle su pažnju širom regiona. Međutim bolest ga je potpuno promijenila a nedavno se pojavila vijest da je pokušao da se ubije.

Karijera Bojana Tomovića doživjela je niz zapaženih vrhunaca, ali možda ništa značajnije od izdanja “Plave motorole”. Ova pjesma je ubrzo postala himna za mlade, na koju se gleda kao na reprezentaciju slobode i pobune. Još jedna pjesma koja se zaljubila u publiku je “Na udaljenosti”, koja je osvojila ljubitelje pop muzike svojim emotivnim tekstom i prepoznatljivim vokalom. Konačno, “Jugić” je još jedan hit koji je ostavio trajni utisak na Bojanovu karijeru. Ova pjesma je omaž automobilu koji je nekada bio uobičajen prizor na Balkanu, a mnogima ostaje u nostalgičnom sjećanju.

Uprkos obilju dostignuća i pohvala svojih obožavatelja, Bojan Tomović je hrabro odlučio da se u jednom trenutku svog života povuče iz očiju javnosti. Ova odluka je šokirala mnoge. Umjesto da nastavi putem muzičkog uspjeha i obećavajućih trenutaka, odlučio je da se odmakne od reflektora medija. Bojan Tomović je crnogorski kantautor koji je stekao značajnu popularnost na Balkanu. Njegova muzika često spaja elemente pop i tradicionalne balkanske muzike, a poznat je po svojim emotivnim vokalnim nastupima.

Potvrda da je bio nevjeran svojoj bivšoj supružnici sa bratom njenog strica bila je jedno od najneočekivanijih otkrića koja su ikada napravljena. Kao rezultat neobične prirode ove priče, izazvala je popriličnu buru komentara i uznemirila javnost. Tomović je kasnije pokušao da umanji težinu situacije navodeći da je to bila samo šala, te da su obojica bili mladi i naivni. Ipak, ovo objašnjenje je mnoge ostavilo u nedoumici, postavljajući pitanje da li je to zaista istina ili samo još jedan trik za privlačenje medijske pažnje.Kada smo oboje imali 20 godina,  igrali smo  igru ​​ poznatu pod imenom masne fote. Tokom ove igre na nas se okrenula boca i oboje smo se nasmijali. U šali mi je on predložio da se ljubimo jezikom, na šta nas je moja supruga čak bodrila. Moram priznati da se dobro ljubi i ne šalim se s tim.