Zlatan Ibrahimović, vrlo upečatljiva figura u sferi fudbala u novije vrijeme, a sada ugledni penzioner, doživio je izazovno odrastanje koje karakterišu ekstremne teškoće i neimaština. U svojoj knjizi “Adrenalin” Ibrahimović iskreno iznosi mnoštvo ličnih anegdota, uključujući i otkriće da bi se njegova majka Jurka mučila kao čistačica i do 14 iscrpljujućih sati kako bi osigurala da imaju obrok. Osim toga, on prepričava potresan incident u kojem se posvađao sa svojom zagonetnom sestrom Sanelom oko oskudnog komada kore kruha.

Pošto je tokom svoje karijere stekao skromno bogatstvo, nedavno je napravio izuzetan gest kupovinom crkve u Švedskoj za svoju majku, čija je vrijednost bila zapanjujućih 9,24 miliona eura. Uz to, ocu je darovao stan, dok je njegovoj zagonetnoj sestri darovan stan u Novalji. Ibrahimović je mješovitog porijekla, sa ocem Šefikom porijeklom iz Bijeljine i majkom Jurkom iz Zadra. Nažalost, roditelji su mu se razdvojili kada je bio mali, pa su Zlatan i njegova starija sestra Sanela ostali na brizi svoje majke. Pridružili su im se polubraća i sestre iz majčinog drugog braka.

Izvanredna žena Zlatanova sestra Sanela o kojoj pišemo rođena je 1979. godine u gradu Malmeu, u Švedskoj. Ona je i sada tamo stacionirana. Tokom čitavog Zlatanovog puta, kako na terenu tako i van njega, ova izuzetna žena je bila ogroman izvor podrške, ohrabrenja i inspiracije. O jedinstvenoj vezi koju dijele pisao je i sam legendarni fudbaler. Sanelina reputacija prethodi joj kao osobi koja oličava neustrašivost, nepokolebljivu odlučnost i izuzetnu snagu. Bez obzira na zastrašujuće i nepredvidive prepreke koje su se pojavile, ona je dosljedno služila kao izvor inspiracije i podrške svom bratu, podstičući ga da se suoči s njima i savlada ih. Zlatan je često priznavao njenu otpornost i hrabrost kao ključne uticaje koji su ga podstakli da teži izvrsnosti i postane najizuzetnija verzija sebe. U ranim fazama Zlatanove karijere kao fudbalera , dok je još bio u procesu sticanja priznanja, postojala je jedna osoba koja je nepokolebljivo vjerovala u njegove sposobnosti: Sanela. Ona je odigrala ključnu ulogu u motivisanju njega da istraje u usavršavanju svojih vještina kroz stalni naporan rad i posvećenost.

Dok je Ibrahimović stekao slavu po svojim izuzetnim uspjesima u svijetu sporta, Sanela je odlučila da zadrži skromnu i skromnu ličnost. Stalno je stajala uz njega, pružajući nepokolebljivu podršku Zlatanu iz senke. Njihova veza seže daleko dalje od tipičnog bratskog i sestarskog odnosa, jer su evoluirali u nezaustavljiv duo, koji besprijekorno funkcionira kao tim. I dan danas su jako povezani.