Žarko Laušević, nadaleko poznati glumac jugoslovenske kinematografije, potiče iz Crne Gore. Njegov ugled i priznanje zadržali su se kroz period Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Rođen i odrastao u Podgorici, Laušević je završio srednju školu prije upisa na Fakultet dramskih umjetnosti. Njegova revolucionarna uloga stigla je 1984. godine kada se pojavio u srpskoj TV seriji “Sivi dom”, izazvavši značajno interesovanje medija i javnosti.

Ovaj uspjeh doveo ga je do regionalne zvijezde, donio mu je niz uloga u domaćim televizijskim serijama i učinio ga jednim od najprepoznatljivijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije. Žene su ga smatrale neodoljivim i jednostavno su ga obožavale.  Njegov doprinos ovoj oblasti prepoznat je prestižnom nagradom “Zlatna arena” na Pulskom filmskom festivalu.

Jedan od najzanimljivijih i najpotresnijih događaja u njegovom životu bio je događaj 1993. godine kada je napao više osoba u Podgorici. Kako bi se zaštitio, upotrijebio je vatreno oružje, što je rezultiralo smrću dvojice njegovih napadača i teškom ozljedom trećeg. Kao rezultat toga, dobio je kaznu od 13 godina zatvora, koja je kasnije smanjena na 4 godine nakon što je odslužio 5 godina. Tek nakon tog vremena konačno je pušten.

Kćerka iz njegovog prvog prvog braka sa Majom, svjesno odlučila da ne prihvati ni očevo ni suprugovo prezime. Neki izvori spekulišu da je na ovu odluku uticala njena nelagodnost zbog određenih radnji koje je preduzeo njen otac, što ju je dovelo do toga da se distancira od njega. Ipak, istinitost ovih tvrdnji ostaje neprovjerena i neizvjesna. Valja napomenuti da je Laušević bio oženjen Majom i da je u prvom braku imao dvoje djece, Asju i Dušana. U svom sadašnjem i dugotrajnom braku sa Anitom, ima ćerku po imenu Jana. Asja, koja je oduvijek bila suzdržana, namjerno se trudila da izbjegne uvid javnosti i zbog toga je odbila sve zahtjeve za komunikaciju. Odabrala je da živi u Njujorku i da se bavi profesijom fotografije.

Oglasi - Advertisement