Ujutro 27. novembra dogodila se tragedija kada je Vanja Đorčevska, 14-godišnja djevojčica, kidnapovana ispred svoje zgrade. Ruke i noge su joj bile vezane, a stavljena je u vreću za spavanje prije nego što je prevezena iz Skoplja u gepeku ukradenog vozila marke “citroen”.

Šokantno, samo nekoliko sati nakon njenog nestanka, Vanji je tragično oduzet život, a njeno tijelo je zakopano u ataru sela Brazda, otkriva istraga koja je u toku. Srceparajuća je pomisao da Vanja, koja je bila na putu do škole, udaljene svega desetak minuta hoda, nikada nije stigla na odredište zbog okrutnosti otmičara.

Dok je nekolicina stanara tvrdila da nije upoznata ni sa Vanjom ni sa njenim roditeljima, drugi su poznavali njenu baku i djeda, koji su bili vlasnici stana u kojem je porodica živjela. Prema rečima zaposlene u susednoj prodavnici, na dan otmice nije bilo neuobičajenih aktivnosti, jer su smjenu započeli tek u 9 sati, dok je Vanja odvedena oko 7:30 ujutro.

Nažalost, kamere ispred njihove radnje nisu radile kada im je u srijedu prišla majka djevojčice, vidno uznemirena, i raspitivala se.

Oglasi - Advertisement