Na vrhuncu svog profesionalnog uspjeha Goca Božinovska doživjela je ljubav kakvu dotad nije upoznala. Godine 1989. ukrstila se sa Zoranom Šijanom, što je dovelo do rođenja njihovo dvoje djece, Zorana i Mirka.

Osim toga, iz prethodnog braka sa skladateljem Radetom Vučkovićem rodila je kćerku Jelenu koja je odlučila krenuti majčinim stopama. Život Goce Božinovske sa Šijanom bio je pun turbulencija.

U jednom konkretnom slučaju, ispričala je priču o svom susretu sa Zoranom i brzom braku koji je uslijedio u samo dva dana. “U društvu kćerke Jelene imala sam zadovoljstvo da provedem vrijeme na moru sa Zlatom Petrović i njenim sinom Mikijem.

Tokom našeg posjeta Herceg Novom imala sam priliku upoznati Zorana dok smo išli na ručak. Navečer smo Šijan i ja zajednički odlučili da se nađemo na piću i time je sve počelo.

Od trenutka kad su nam se pogledi sreli, ljubav je zavladala našim srcima. Nakon što smo proveli samo dva dana zajedno, donijeli smo životnu odluku da se jedno drugome posvetimo do kraja života.”

Pjevačica je ispričala kako je odlučila spakirati kofere i početi živjeti s njim. “Kad smo upoznali Zorana, ni Zlata ni ja nismo znali njegov identitet. Prije ovog susreta nisam imala saznanja ni svijesti o njegovom postojanju.

Zbog moje slabe popularnosti u to vrijeme, nije bio svjestan mojih pjevačkih sposobnosti. Zlata je u ranoj fazi naše veze isprva dvojila oko naše veze zbog brzine kojom se sve među nama odvijalo.”

Strah od gubitka prijateljice i potencijalnog gubitka njihove neraskidive veze uzrokovao je njezinu nevolju, jer se brinula o mogućnosti da više ne provode vrijeme zajedno. Kako je vrijeme prolazilo, njihova ljubav jedno prema drugom rasla je kao da su prvi put doživjeli radost zaljubljivanja.

Oglasi - Advertisement