U vrijeme njezine smrti, poznata pjevačica Dona Ares tek je navršila 41 godinu. Postavila se kao istaknuta pjevačica, zaradivši vjernu bazu obožavatelja koji su je obožavali. Njezina se popularnost proširila po cijeloj regiji, što ju je učinilo omiljenom figurom među masama. Godine 2014. Dona Ares, poznata pjevačica, javno je objavila svoju borbu s rakom pluća. Ona je na društvenim mrežama dijelila svoja iskustva želeći da pomogne i drugima u sličnoj situaciji.

Unatoč dugotrajnoj i mukotrpnoj borbi, Dona je 2015. ponovno obolila od raka, ovaj put metastaziranjem bolesti. Unatoč neumoljivim naporima da se izbori s bolešću, Dona je na kraju podlegla  bolesti i preminula. Tijekom borbe s teškom bolešću, Donna je uspjela održati solistički koncert u sarajevskoj Zetri, koji je u potpunosti dokumentiran kamerama. Snimka izaziva snažnu emotivnu reakciju i može natjerati suze na oči. Pjevačica je tijekom cijelog nastupa bila vidno znojna i borila se da stoji. Najpotresniji i najdirljiviji trenutak koncerta bio je kada je Donna skinula periku.

Na godišnjicu Donine smrti njena majka je rekla: Ovo su dani kada sjećanja naviru na površinu, a čovjek postaje itekako svjestan nekih stvari. To je vrijeme kada je nečiji unutarnji nemir u suprotnosti s njegovom vanjskom pribranošću. Roditelji koji su to doživjeli mogu se osjećati kao da žive s podvojenom osobnošću. S jedne strane je bol i tuga zbog onoga što prolaze, a s druge je potreba da normalno funkcioniraju za dobrobit svojih najmilijih. Dona, koja je vodila hrabru bitku protiv bolesti, ostavila mi je u naslijeđe snagu koju moram podržati. Provela je godinu i pol u Danskoj na liječenju, vrativši se kući sama nakon trećeg recidiva.

Tijekom njezinih posljednjih šest mjeseci bili smo zajedno dan i noć, a neke su neugodne istine izašle na vidjelo. Povjerila mi je da želi napisati novu knjigu, jer je prethodna “Soba za nikoga” bila izmišljotina u vezi s određenim osobama. U razdoblju od pola godine većinu vremena provela je u zatvorenom prostoru. Cijelo to vrijeme dijelila je svoja iskustva i misli i zahvalan sam što je to činila iskreno i čiste savjesti. Tim postupkom stekla je uvid u to tko joj je najbliži čovjek od povjerenja. Svoju djecu često podsjećam da su im roditelji, a posebno majka, najveći saveznici, unatoč svim prethodnim nesuglasicama. Njezina je majka te riječi izgovorila teška srca.

Oglasi - Advertisement