S 58 godina Predrag Spasić i dalje je zapažena osoba u nogometnom svijetu, a prethodno je bio i jugoslavenski nogometni reprezentativac. Spasićevu sportsku karijeru karakterizirala je nepokolebljiva predanost igri i žarka ljubav prema njoj. Često ga se sjećaju kao pouzdanog i vrlo vještog igrača. Spasić, inače rođeni Kragujevčanin, već je u ranoj mladosti pokazao sklonost nogometu, a njegove sposobnosti vrlo brzo su zaokupile pažnju trenera i skauta. Njegova nepokolebljiva predanost sportu donijela mu je mjesto u jugoslavenskoj reprezentaciji, privilegiju koju je iznimno cijenio. Na terenu je njegova izvedba bila presudna za uspjeh momčadi, jer je svoje izvanredne tehničke vještine spojio s pouzdanom obranom.

 

Tijekom svoje nogometne karijere Predrag Spasić doživio je mnoge nezaboravne trenutke. Među tim trenucima jedan se posebno istaknuo: tijekom Svjetskog prvenstva 1990. Jugoslavija je igrala protiv Argentine u četvrtfinalu. Utakmica je završila neriješeno nakon produžetaka, a ishod je odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Spasić je bio u timu koji je dočekao ove napete i pod pritiskom trenutke. Gubitak Jugoslavije u kritičnom izvođenju jedanaesteraca protiv Argentine označio je kraj njihovog puta na Svjetskom prvenstvu. Unatoč razočarenju koje su doživjeli Spasić i njegova ekipa, valja se prisjetiti značajnih uspjeha koje su postigli, kao i dostojanstvenog predstavljanja svoje zemlje na svjetskoj nogometnoj sceni. Nakon uspješne karijere reprezentativca i istaknutog nogometaša, Predrag Spasić trenutno je u financijskim poteškoćama. Nažalost, izgubio je sav novac koji je zaradio dok je bio profesionalni sportaš. Spasićeva priča upečatljiv je podsjetnik na brojne izazove s kojima se sportaši susreću nakon povlačenja iz profesionalnog sporta.

Spasić je kroz karijeru nogometaša stekao veliko bogatstvo. Nažalost, borio se da održi ovu financijsku sigurnost. U nastojanju da uloži svoju zaradu, odlučio je financirati pothvat koji se na kraju pokazao neuspješnim, što ga je dovelo do bankrota. Ovakav ishod nedvojbeno je bio razoran neuspjeh za Spasića, čiji su trijumfi na nogometnom terenu bili ključna karakteristika njegova profesionalnog života. Prema riječima Predraga Spasića u intervjuu za Sport klub, njegov privatni život je doživio udarac nakon što je uložio sredstva u tvrtku koja je propala zbog bombardiranja i drugih događaja. Kao rezultat toga, pretrpio je financijski gubitak koji je doveo do razočaranja i osjećaja letargije. Tome su pridonijeli i drugi negativni događaji u njegovu životu, što je dovelo do desetogodišnje borbe s depresijom.

Ipak, uz podršku obitelji, uključujući brata Bojana, kao i pomoć liječnika, uspio je s vremenom pobijediti depresiju i stabilizirati svoje psihičko zdravlje. Tijekom vremena dok se sve ovo događalo, zatekla sam se kako se povlačim u sebe i krivim sebe što sam dopustio da se to dogodi. Zbog toga sam izbjegavao društvenu interakciju jer sam osjećao duboki osjećaj srama. No, od tada je prošlo dosta vremena i sada, u dobi od 58 godina, možda razmišljam o trenerskom poslu kao profesiji. Nikada nije kasno za novi početak. Trenutno se Spasić nalazi u poziciji da mu je potrebna financijska pomoć i živi skromnim životom. Zaposlen je u skladištu u Kragujevcu i zarađuje svega 400 eura mjesečno. Ta je brojka znatno niža od iznosa koji bi bivši nogometaš mogao zaraditi u mjesec dana. Ipak zadovoljan je i sretan što je prevladao probleme koje je imao.