Na jednoj od svojih afričkih turneja 2011. godine, 36-godišnja Ruskinja Ljudmila, koju su prijatelji od milja zvali Mila zbog njene nježne i slatke naravi, upoznala je Nedima, zgodnog Sarajliju koji je bio i vješt sportaš. Unatoč tome što je bila zatečena njegovim savršenim izgledom, nije ni slutila da će njihov susret dovesti do ljubavi, koja je naposljetku promijenila putanju njezine sudbine. Zbog ljubavi prema Nedimu, koji je bio vlasnik i instruktor u fitnes centru, prije desetak godina preselila se u Sarajevo. Njihov brak sada je obilježen prisustvom njihove šestogodišnje kćeri Aiše. Mala djevojčica je postala centar njihovog svijeta.

Njihov prvi susret dogodio se prije 12 godina u Egiptu. Uslijedila je naknadna razmjena mailova, a po povratku kući Ludmila je dobila poruku od Nedima. Ludmila je obavijestila Nedima da nije zainteresirana za nastavak dopisivanja. Međutim, nakon pola godine prekida, nastavili su komunikaciju, a među njima se ponovno rasplamsala ljubav. U početku su se njihovi razgovori vrtjeli oko tema poput zaposlenja, osobnih uvjerenja i društvenog života. Provodili su vrijeme zajedno, ali sudbina je imala različite planove. Ljudmila je stigla u Sarajevo bez namjere da se vrati u Rusiju. U travnju 2013. donijeli su ključnu odluku da kažu “da” u prisutnosti najuže obitelji. Nedimova vjeridba s Milom izvršena je na divan način. Nedim je otputovao u sjeverni ruski grad Arkhangelsk, gdje živi njena majka, kako bi proveo praznike s nama. Unatoč magli i vremenskim nepogodama koje su zahvatile Sarajevo u vrijeme dočeka Nove godine, hrabro se izborio s kaosom na aerodromu i krenuo na put. Po dolasku je njenoj  obitelji uručio darove, a najzabrinjavajući je bio prsten. Tada je zatražio moju ruku. Nakon nekoliko dana provedenih kod njih, on se vratio u Sarajevo. Već pri prvom susretu uspio je šarmirati njezinu majku.

Kad je majci javila da će se udati u Bosni, Milina majka se uplašila. Mogućnost putovanja u stranu zemlju i vjenčanja s nekim druge vjere bila je zastrašujuća. Međutim, nakon što je upoznala kćerinog zaručnika, njezina se perspektiva drastično promijenila. On ju je odmah očarao i tijekom njegova posjeta razvila je nježnu vezu s njim. Naposljetku, Milina majka pružila joj je podršku i odobrenje potrebno za nastavak braka. Mila napominje da su strahovi njezine majke bili u velikoj mjeri ublaženi toplom i gostoljubivom prirodom bosanskih ljudi i njihove kulture.

Godine 2015. donijela je odluku da prihvati islam kao svoju vjeru. Nedim mi nije nametnuo nikakav preduvjet da promijenim svoja uvjerenja, ali mi je dao potpunu slobodu da se izrazim u tom pogledu. Budući da se pridržava islamske vjere i prakticira je u svom domu, osjećala sam se sklonom da je bolje razumijem. Da bih to postigala, bavila sam se literaturom, pohađala predavanja, razgovarala s Nedimom, i kako se moje razumijevanje islama produbljivalo, sve sam ga gorljivije prihvaćala. U određenom trenutku sinulo mi je da je to put kojim sam trebala ići.