Godinama se priča i piše o vezi Dijane i Jelene Đoković, dviju najznačajnijih žena u životu najvećeg tenisača u povijesti. Kružile su uporne glasine da nisu mogle učinkovito komunicirati i da je često dolazilo do nesuglasica. Međutim, istina je razotkrivena jednom fotografijom, čime su sva prethodna nagađanja postala bespredmetna. Da su prava porodica moglo se vidjeti i na US openu gdje su zajedno bodrile Novaka.

Mediji su objavili da je Jelena gajila animozitet prema Dijani zbog jedne njezine izjave. Više je vremena Novak provodio putujući nego u vlastitom domu. U jednom trenutku se  upoznao sa jednom mladom odbojkašicom iz Kraljeva, a oboje su tada bili dosta mladi. Na kraju je upoznao Jelenu. Iako su oboje imali samo 18 godina, nisam vjerovala da će se vjenčati jer je za takve stvari bilo dovoljno vremena. Bez obzira na sve, on se protivio mojoj prosudbi i oženio  je Jelenu,  rekla je u jednom intervjuu Novakova majka.

U nekim aspektima bilo je vidljivo da nije istomišljenik s Novakom i Jelenom, a tu činjenicu nije ni pokušavala prikriti. Prema riječima Đokovićeve majke, uobičajeno je i očekivano da Jelena preuzme neke stvari i ne bi bilo pametno da intervenira. Ona se suzdržava od miješanja u njihove poslove jer su uspostavili vlastitu obitelj i stil života. Jelena radije rješava stvari na svoj jedinstven način  prvenstveno po pitanju prehrane, što Đokovićeva majka ne podržava.

Jelenu je zasmetala Dijanina izjava u intervjuu u kojoj je spomenula da nije ni slutila da će postati Novakova supruga. Jeleni je bilo čudno što Dijana i nakon dugogodišnjeg zajedničkog života s Novakom daje takav komentar. Unatoč godinama glasina koje su kružile u javnosti, jedna je fotografija proturječila svima. Tijekom proslave Jelenine 23. Grand Slam pobjede u jednom je trenutku viđena kako sjedi Dijani u krilu. I Jelena i Dijana imale su široke osmjehe na licima te su zajedno plesale, pjevale i veselile se.Izreka kaže da slika vrijedi tisuću riječi, a vidljivo je da ova fotografija prikazuje pozitivan odnos između njih dvije. Nema dokaza o neprijateljstvu, dapače, čini se da se njihov odnos poboljšao.