Zorica u ovom trenutku ne želi da daje bilo kakvu izjavu u vezi sa suprugom. Ona insistira da je njihov odnos bio prijateljski, kako u vrijeme otmice njene ćerke, tako i sada.

– Iskreno, moram priznati da sam potpuno neupućena. Cijela ova situacija mi se čini kao fantazija. Prošlo je pet godina od našeg razvoda, a ja nemam pojma šta je radio niti s kim provodi vrijeme. Uprkos našem razlazu, uspjeli smo da održimo dobar odnos zbog naše djece.

Nikada se nismo svađali oko starateljstva ili roditeljskih odluka. Imao je slobodu da ih vidi kad god je htio, ili kad god su djeca tražila njegovo prisustvo. Moj jedini fokus bio je na mojoj djeci i mom poslu. Namjerno sam se distancirala od njega, nadajući se da će uzvratiti i dati mi prostor koji sam željela. Naši razgovori, kada su se desili, bili su isključivo usredsređeni na našu djecu.

Zorica odlučno traži da je ne ispituju o drugom djetetu. Njen primarni fokus u ovom trenutku je njena zaštita. Izražava veliko povjerenje u policiju. Ovo je bilo prvo oglašavanje Vanjine majke nakon tragičnog gubitka djeteta.