Kako je sezona slavlja u punom jeku, običaj je da gosti ponesu darove za svoje domaćine.Međutim postoje i tu neka pravila koja bi trebalo znati i ispoštovati. Međutim, imajte na umu da postoje određeni predmeti koji se smatraju neprikladnim kao darovi kada počnete kupovati za nadolazeća slavlja.Uvriježeno je mišljenje da određeni predmeti imaju sposobnost privući negativnu energiju i nesreću prema primatelju. Savjetuje se izbjegavati darivanje takvih predmeta nekome za krštenje jer to može biti štetno.

Predmeti s oštrim rubom ili vrhom mogu predstavljati opasnost za svakoga tko s njima dođe u dodir. Važno je pažljivo rukovati takvim predmetima kako biste izbjegli ozljede.Poznato je da oštri predmeti poput škara i noževa prilično lako privlače negativnu energiju, gotovo kao da su magneti. Iako se mogu kupiti za osobnu upotrebu, smatra se nepovoljnim darovati ih nekom drugom.Prema narodnom vjerovanju, za ogledala se vjeruje da u sebi hvataju magiju, zbog čega se ne preporučuju kao darovi. Navodno ogledala koja se poklanjaju mogu donijeti nesreću i poteškoće primatelju.

Medicinski uređaji ključni su instrumenti koji se koriste za dijagnosticiranje, liječenje, praćenje ili prevenciju raznih zdravstvenih stanja. Ovi uređaji mogu varirati od jednostavnih alata poput termometara ili mjerača krvnog tlaka do sofisticiranih strojeva poput MRI skenera ili srčanih stimulatora. Medicinski uređaji dizajnirani su da budu sigurni, učinkoviti i pouzdani te prolaze rigorozne postupke testiranja i odobravanja prije nego što budu dostupni javnosti. Koriste ih zdravstveni radnici, pacijenti i njegovatelji, a ključni su u pružanju optimalne medicinske skrbi.Općenito se vjeruje da treba izbjegavati kupnju ili prihvaćanje mjerača, masažera i uređaja za kućnu terapiju zbog njihovog potencijala pogoršanja zdravstvenog stanja. Prema kineskoj mudrosti, čin davanja sata na dar smatra se početkom odbrojavanja do nečije smrti. Osim toga, vjeruje se da dobivanje sata na poklon dovodi do raskola u vezi ili stvara emocionalnu distancu.

Novčanici, poput posuđa, obično se ne poklanjaju prazni. Često se vjeruje da darivanje praznog novčanika privlači lošu sreću, poput siromaštva ili gubitka novčanika, novca ili drugih dragocjenosti. Ideja da biseri imaju sposobnost uzrokovati bolest i nesreću u kućanstvu ukorijenjena je u narodnom vjerovanju. To je zbog simbolične povezanosti bisera sa suzama udovica i siročadi. Kao takav, običaj darivanja bisera povezan je s ovim vjerovanjem i njegovim nesretnim konotacijama.