Djed Miroslav Veršegija, koji je 19. lipnja 2022. oteo svoju unuku iz dječjeg doma u Osijeku i prevezao je u Srbiju, ima ogromnu potporu javnosti iako je Hrvatska za njim raspisala europski uhidbeni nalog za koji je zapriječena kazna do 10 godina zatvora. Nakon objave u medijima o ovom slučaju, stiglo mu je mnoštvo poruka koje ga ohrabruju da ustraje. Ljudi navijaju za njega i unuku koju je odveo iz doma z anapuštenu djecu u koji je bila smještena.

“Nemojte intervenirati oko djeteta. S obzirom na dobrobit djeteta, bilo bi primjereno da skrbništvo preuzme majka kako ne bi došlo do uhićenja djeda. Ne možemo dati rješenje za sve, ali smo dostupni za pomoć. Jedan je komentator izrazio dobre želje za Dekijevu dugovječnost i radosno odrastanje njihovih unuka u Srbiji, dok drugi dijele slične osjećaje.

Djed koji je pokazao nevjerojatnu hrabrost zaslužuje našu podršku. Spasio je svog unuka od užasnog života u domu. Bitno je da se djetetu dopusti da živi tamo gdje može pronaći sreću. Iskreno se nadam da će ova priča doprijeti do ušiju onih koji mogu ponuditi pomoć ovom čovjeku zlatnog srca. Njegovi postupci nisu bili zločin, već iskaz ljubavi prema njegovoj unuci.


Prema riječima Miroslava Veršegija dobio je nepokolebljivu podršku javnosti. Trenutno pomoć stiže, a to ne bi bilo moguće bez medija. Neizmjerno sam zahvalan svima koji su mi pomogli. Na raspravama bih se branio sam da mi je to dopušteno bez pritvaranja. Nisam lagao i nisam odgovoran jer sam štitio dijete. Međutim, to nije za raspravu. Iako bih prisustvovao, ne mogu ostaviti svoju unuku jer financijski pomažem njoj i njezinoj majci.Važno je napomenuti da djed Miroslav, njegov sin Milan i njegova unuka imaju dvojno državljanstvo i Srbije i Hrvatske. Milanov sin je s djetetom se prije četiri godine doselio u Hrvatsku, a potom je djevojčica godinu i pol bila smještena u dom nakon što ju je Centar za socijalni rad u Osijeku izuzeo iz Milanove skrbi. To je bilo zbog činjenice da je Milan morao raditi i povjerio susjedi čuvanje djeteta, što je i dokumentirano potpisanim ugovorom.