Božo Vrećo se izdvaja od ostalih umjetnika svojim jedinstvenim smislom za modu. Na početku svojih emisija oblači prefinjena muška odijela, a zatim prelazi u raskošne haljine ukrašene nizom ogrlica. To mu omogućava da u potpunosti prihvati i utjelovi i muški i ženski izraz, jer čvrsto podržava uvjerenje da svaka osoba obuhvata elemente oba rodna identiteta. Nažalost, društvene odgovornosti kao što su porodične obaveze, profesionalne obaveze i aspiracije u karijeri često ometaju pojedince da otvoreno ispolje ovu urođenu dualnost.

Božo jasno daje do znanja da se ne ograničava samo na jedno vjersko uvjerenje, već prihvata sve religije u Bosni, potvrđujući svoju vjeru u viši duhovni entitet. Njegove tetovaže predstavljaju mješavinu utjecaja iz istočne i zapadne kulture. Tokom slobodnog vremena bavi se aktivnostima poput poezije, slikanja, dizajna i planiranja svojih putovanja. Prije nego što je nastavio svoju muzičku karijeru, radio je kao profesor. Trenutno živi u Sarajevu, ali redovno posjećuje porodicu u Foči. Božov život, umjetnički dualitet i stvaralački put opširno je dokumentirala televizijska ekipa iz Švedske, naglašavajući značaj sevdaha u njegovom narativu.


U užarenim ljetnim danima, Božo Vrećo, vrlo cijenjeni umjetnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine, pronalazi mir na području Dalmacije. Odabirući za svoj odmor popularnu destinaciju otoka Brača, on se okreće Instagramu kako bi svojoj vjernoj publici ljubazno podijelio zadivljujuće snimke “okeana”. Ove zadivljujuće slike ukrašene su živim bojama, blistave zagrljajem sunca i praćene iskrenim osjećajima.


Umjesto popularne pješčane plaže u Bolu, Božo je odlučio odabrati kamenitu alternativu, koja je također dobro poznata karakteristika zadivljujućeg jadranskog otoka. S hrabrošću i ponosom pokazao je zamršene tetovaže koje su prekrivale njegovo cijelo tijelo, dozvoljavajući toplim sunčevim zracima da ih nježno dodiruju, dok mu je glava ostala zaštićena kapom. Na fotografiji, snimljenoj na samoj kamenoj obali, vidimo ga kako nosi jednodijelni kupaći kostim. Dok je plovio po Šolti na brodu, Božo je odvojio nekoliko trenutaka i upoznao se s okolinom. U jednoj od svojih objava na društvenim mrežama opisuje čin udisanja svježeg morskog zraka kao metodu podmlađivanja. Njegovi sljedbenici često komentarišu da mogu osjetiti jedinstvene arome valova, melodije i nježnost u atmosferi. Istražujući Hvar, iskoristio je priliku da se sunča na palubi broda. Nakon toga, mogli smo da vidimo i preostale tetovaže, jer je odabrao da nosi običan kupaći kostim, posebno na donjoj polovini. Njegovo tijelo je vitko i dobro izvajano, ukrašeno zamršenim šarama, od kojih svaki simbolizira dubok značaj. Na Insatagramu su mu njegovi pratitelji udijelili veliki broj komplimenata.