Nivin El Gamal je travanjske večeri 2003. godine, u japanskom restoranu u Dubaiju  u kojem je bila sa prijateljicom upoznala muškarca iz svojih snova kako je tada mislila. U restoranu bez posjetitelja bila su samo dva zauzeta stola. Za stolom pokraj njezina sjedio je šeik Ahmed bin Said Al Maktoum, jedan od najbogatijih pojedinaca na planetu, u pratnji suputnika. Upućujući topli pozdrav, šeik je ljubazno poželio dobrodošlicu Nivin i njezinoj prijateljici u živahni grad Dubai.

Romantična veza između Nivin i šeika Ahmeda je nakon nekoliko godina doživjela mračan zaokret, što ih je na kraju dovelo do pravne bitke. U novinama je pročitala da je on oženio jednu svoju rođaku iako je sa njom bio u braku. Nivin je tvrdila da se udala za Al Maktuma u njegovoj londonskoj rezidenciji i da mu je rodila sina, dok je njegov odvjetnički tim opovrgao postojanje takvog događaja. Sudska presuda priznala je postojanje islamske ceremonije, ali je odbacila valjanost braka prema engleskom zakonu.

Nakon kratkog boravka u Dubaiju, gdje je pokušavala kontaktirati Al Maktouma, na kraju se vratila u London. Međutim, njezina financijska sredstva su se iscrpljivala, što ju je natjeralo da poduzme pravne korake kako bi utvrdila legitimnost njihovog braka i osigurala financijsku potporu za svog sina. Tijekom suđenja, odvjetnici obrane tvrdili su da je Nivin bila samo “kurtizana”, a ne zakoniti supružnik, tvrdeći da se par samo sporadično susretao.

Nakon duljeg vremenskog razdoblja, pravni postupak oko sudskog slučaja završio je nizom ročišta i provođenjem testa očinstva. Kao rezultat toga, Sheikh Ahmed je bio prisiljen priznati svog sina, Saida, dati mu obiteljsko ime i osigurati mu mjesečnu financijsku potporu.