Sada uz praktičnost vašeg mobilnog telefona, možete bez napora prelaziti između vremenskih zona, kontinenata i kultura, a sve to bez potrebe za mijenjanjem SIM kartice.

Kada ste u Njemačkoj, moguće je kupiti mobilnu karticu koja nudi jednake prednosti onima koje pružaju drugi njemački operateri, zajedno s dodatnim pogodnostima kada se vratite u svoj rodni grad ili putujete u zemlju izvan EU.

Kada se prebacite na mobilnu mrežu MTEL Njemačka, vaš će trenutni broj ostati nepromijenjen i nećete imati usluge roaminga u zemljama EU, Švicarskoj, Velikoj Britaniji ili zemljama bivše Jugoslavije.

Kada stignete u Bosnu i Hercegovinu, vaš telefon će se neprimjetno spojiti na m:tel mrežu, čime imate privilegiju besplatnog telefoniranja sa svim korisnicima unutar MTEL zone.

Dok se pozivi prema korisnicima u različitim mrežama redovno naplaćuju bez roaminga, možete uživati ​​u neograničenim razgovorima sa svojim prijateljima ili porodicom u Srbiji koji su pretplaćeni na mts mrežu, bez obzira koriste li mobilni ili fiksni telefon.

Kada posjetite Tursku, Albaniju, Egipat, Izrael ili Indiju, nalazite se u Prijateljskoj zoni MTEL mreže. To znači da ćete u svom trenutnom paketu imati dovoljnu pokrivenost za te zemlje, a svi dolazni pozivi bit će besplatni.