Kada su u pitanju naše starlete, njihova oskudna odjeća, stas, kozmetičke promjene i pravni problemi ono su po čemu su najprepoznatljivije. Unatoč tome, neke ponosno ističu svoje fakultetske diplome, dok druge iskreno priznaju da se nisu školovali tradicionalno i da su svoj poziv pronašli na drugi način.Svima im je zajedničko da žele da žive bogato i luksuzno bez ikakvog truda.

Angela Veštica je jedna od najpoznatijih starleta u Srbiji. Njezine sposobnosti i postupci često su predmet znatiželje i fascinacije, a neki ljudi izražavaju strah ili skepticizam. Unatoč tome, Angela nastavlja živjeti svoj život i prakticirati svoj zanat s povjerenjem i uvjerenjem.  Prepoznata je po svojoj živahnoj osobnosti i poznata je po tome da bez oklijevanja kaže što misli. Sukob joj nije nepoznanica, a njezin upečatljiv i jedinstven izgled proizvod je opsežne plastične kirurgije, zbog čega se ističe u svakoj masi. Nakon završene prve dvije godine osnovne škole u Prokuplju, Anđela se s obitelji preselila u Bor, gdje je nastavila školovanje. Nakon toga se preselila u srpsku prijestolnicu s namjerom da završi stomatološko obrazovanje, što je i uspjela. Međutim, Anđela je nakon toga odlučila ne nastaviti studij.

Ava Karabatić, hrvatska zvijezda u usponu, svojevremeno se pohvalila da je u Zadru studirala talijanski i latinski jezik. No, ono što nije otkrila jest stvarno trajanje studija koje je premašilo više od desetljeća. U jednom intervjuu, Karabatić je primijetila da su je u Sarajevu pojedinci obožavali kao slavu do te mjere da su joj ljubili noge. Osvrnula se i na svoj izniman akademski uspjeh, navodeći kako je nadmašila svoje kolege izvođače koji nemaju ni završen vrtić. Soraja Vučelić,postala je javna osoba te se na kraju na sličan način kao i njezina prijateljica otisnula u sfere realityja. Srednju školu završila je u Umjetničkoj školi u Ivanjici prije nego što je upisala studij novinarstva u Beogradu. Ostaje nejasno je li završila studij ili nije. Nakon toga je ušla u brak i postala majka, a unatoč tome što nije zaposlena, i dalje živi na prestižnoj lokaciji i visokoj nozi.

Mnogi od nas mogu se sjetiti poznatog incidenta koji uključuje Mimi Oro, slavnu osobu kojoj su postavili pitanje: “Koja je najveća ptica koja postoji?”  a ona je odgovorila: Oro.  U prošlosti je Mimi dala do znanja da je diplomirala s najvišom ocjenom na svom smjeru, računovodstvo i revizija, na “Alfa BK Sveučilištu”. Osim toga, sudjelovala je u reality televizijskom showu. U razgovoru za Kurir Mimi je izrazila želju da radi u nekoj financijskoj instituciji ili kao revizor kako bi stekla uvid u razinu korupcije koja je prisutna u tvrtkama. Čin kupovine diplome bio je nešto o čemu je iskreno govorila. Nažalost, moj kum, čovjek velikog uticaja, je preminuo. Tijekom jednog našeg razgovora primijetio je moje brzo razmišljanje i tipkanje na raznim uređajima te pohvalio moju inteligenciju. Poticao me na daljnje školovanje, no ja sam izražavala nezainteresiranost, navodeći da su mi druge stvari važnije. No, predložio mi je dogovor: on će završiti moj studij, a ja ću dobiti diplomu. Ovako sam u konačnici završila fakultet i ne tajim nikakve informacije. Unatoč ovom uspjehu, nemam želju ući u radni odnos jer nikada nisam imala posao i ne namjeravam započeti. Svjesna sam svog stila života i uvijek sam bila financijski osigurana.