POTREBNI SASTOJCI:

Za koru: – 2 šalice zdrobljenih graham krekera ili nekog drugog mljevenog keksa – 5 žlica otopljenog neslanog maslaca.

Za nadjev: – 1/2 šalice šećera u prahu – 1/4 šalice kukuruznog škroba – 1 šalica kokosovog mlijeka – 4 žumanjka – 3 žlice maslaca narezanog na kockice – 1 1/4 šalice zaslađenih kokosovih listića – 2 žličice vanilije ekstrakt – po želji: 1 čajna žličica ekstrakta kokosa.

Za preljev od šlaga: – 1 šalica vrhnja – 3 žlice šećera u prahu – 1 žličica ekstrakta kokosa – Tostirani kokos za ukrašavanje.

KAKO PRIPREMITI KOKOS KOLAČ?

– Za početak zagrijte pećnicu na 180 C. Pripremite lim za pečenje 8×8 obložite ga papirom za pečenje. – Za koru, pomiješajte zdrobljene graham krekere s otopljenim maslacem dok se potpuno ne sjedine.

Smjesu čvrsto utisnite u obloženu tepsiju, pazeći da je malo podignete uz rubove. Pecite 10 minuta pa izvadite i ostavite sa strane dok pripremate nadjev.

U srednje velikoj tavi pomiješajte 1/2 šalice granuliranog šećera s kukuruznim škrobom, miješajući dok smjesa ne postane jednolična. Zatim umiješajte kokosovo mlijeko i pola-pola, miješajući dok se potpuno ne izmiješa, zatim dodajte jaja.

– Na srednjoj vatri pustite da zavrije uz stalno miješanje. Nakon što je kuhala 1 minutu, maknite s vatre i snažno umiješajte maslac, kokosove ljuskice i ekstrakt vanilije dok se sve dobro ne sjedini.

– Postavite plastičnu foliju preko posude, pazeći da dodiruje kremu, i ostavite da odstoji 30 minuta. – Premjestite kremu u pripremljenu koru za pitu, poravnajte površinu i stavite u hladnjak dok se ne stegne, što će trajati otprilike 1-2 sata.

Za pripremu šlaga: – U srednje velikoj zdjeli umutite čvrsto vrhnje i šećer u prahu velikom brzinom dok ne dobijete čvrst vrh, što bi trebalo trajati otprilike 5-7 minuta. – Ravnomjerno rasporedite šlag preko pite i pospite ga prženim kokosom.

– Čuvajte ostatke u hladnjaku, pazeći da su pokriveni, najviše 3 dana. – Za tostiranje kokosa samo ga stavite u malu suhu tavu i zagrijavajte na srednje niskoj temperaturi otprilike 5-8 minuta, povremeno miješajući dok ne postane orašasti, mirisni i tostirani. Ostavite da se ohladi.