U petak uveče, oko 22 sata, u Novom Sadu se dogodio tragični incident. Dvije mlade osobe donijele su poražavajuću odluku da skoče sa vrha solitera na Bulevaru cara Lazara, ostavivši potreseno društvo.
Po dolasku, Zavod za hitnu medicinsku pomoć uputio je dvije ekipe Hitne pomoći koje su, nažalost, potvrdile smrt dvije NN osobe bez ličnih dokumenata, zbog čega su bili potrebni dodatni napori na utvrđivanju njihovog identiteta.
Kako se navodi, incident se vrti oko tragičnog samoubistva bračnog para iz Novog Sada. Muž, star dvadeset pet godina, i njegova dvije godine mlađa supruga, skočili su s krova šesnaestospratne zgrade i sletjeli u dvorište unutar zgrade.
Otprilike tridesetak minuta lift nije radio Uzrok ovog poremećaja u početku nam je bio nepoznat, ali naše razumijevanje se brzo razvilo nakon što smo čuli dolazak policije i hitne medicinske pomoći.
Jedan stanovnik koji je stanovao u susjednom dvorištu, smještenom na suprotnoj strani objekta, svjedočio je prisustvu tijela mladića i djevojke. Nakon što se pribrao nakon prvobitnog šoka, odmah je kontaktirao vlasti.
Kako prenose mediji bračni par je prije ovog čina prvo ubio svoje dvoje djece od 1 i 3 godine.