Možda niste znali ali prvobitno, lik Emilije Popadić nije bio dodeljen Ceci Bojković. Tokom 1987-1991, serijal “Bolji život” ostavio je neizbrisiv trag u našem detinjstvu i brzo stekao status legendarnog. Glumačka ekipa ovog remek-dela postali su nam omiljeni glumci, a posebno Svetlana Ceca Bojković koja je utjelovila briljantnu Emiliju Popadić i ostavila nas sve nacerene svojom oštroumnom duhovitošću. Ova uloga je ostavila možda i najveći pečat u njenoj karijeri kada govorimo o serijama ali se lako moglo desiti da je ne dobije ona nego jedna njena kolegica.

Uloga Cece joj nije prvobitno bila namijenjena i teško je zamisliti da bi na njenom mjestu došla neka druga glumica. Tokom snimanja, uloga Emilije ili Violete prvobitno je bila namenjena Dari Džokić, koja je tada imala trideset jednu godinu. Kao takva, Dara je imala mogućnost da odabere koji lik želi da glumi.

Tokom gostovanja u talk showu, glumica Dara je otkrila da je odbila ponudu da učestvuje u njoj  tada nepoznatoj televizijskoj seriji “Bolji život”. Iako joj je ponuđena glavna uloga, odbila ju je. Dara nije bila svjesna koliko će serija biti popularna, jer je prije toga radila prvenstveno u pozorištu. Ostaje pri svojoj odluci i ne kaje se ni dan danas.

Svoju slavu  Dara nije ostvarila samo zbog jedne uloge , jer je uspješno glumila mnoštvo likova kako u pozorišnim predstavama tako iu raznim ekranskim predstavama. U proteklih nekoliko mjeseci ostvarila je značajne uloge u dva istaknuta televizijska projekta, a to su “Tajna loze” i “Radio Mileva”. Ona je također jedna od najomiljenijih glumica u Srbiji.