Kako prenose mediji, to je učinila u kući svog bliskog prijatelja, koja se nalazi u kragujevačkom selu Iličevo.
Krajem 2011. i početkom 2012. godine Ivana Mlađović je stekla javno priznanje kao Playboy zečica, tačnije kao finalistkinja takmičenja „Plejboj devojka godine“ u Srbiji.
Nažalost, Soraja Vučelić je odnijela pobjedu, što je navelo Ivanu da svoju strast preusmjeri na drugu veliku naklonost: glumu. Iako se samo jednom pojavila u seriji “Selo gori a baba se češlja”, njena uloga je bila nezaboravna, jedinstvena i zadivljujuća.
Ivanino korištenje opijata bilo je daleko od ugodnog, jer je u jednom trenutku čak tražila i liječenje. Tokom svog boravka na liječenju, navodno je naišla na prijatelja koji se, nažalost, predozirao.
Glumica je” prije šest godina neočekivano je podigla ruku na sebe, a za to vreme njena majka, koja je tragično izgubila sina, uspela je da skupi hrabrost da izgovori nekoliko riječi.
“Veličina moje patnje je ogromna i ostaje nepremostiv izazov jer je niko ne može ublažiti tokom mog postojanja. Iza Ivane otišao je moj sin Jovan, koji je tragično stradao u dubinama Dunava. Njegova duboka naklonost prema sestri pokazala se kao nepokolebljiva veza koju nikada nije mogao prevazići.”