Bivši muž žene s kojom se čuo je Nusretu poslao poruku sa njenog broja telefona, tražeći da dođe kod nje..
Nakon opsežne trodnevne potrage, beživotno tijelo Nusreta Destanovića pronađeno je u bunaru. Beživotno tijelo osumnjičenog za ubistvo otkriveno je u neposrednoj blizini mjesta zločina, pokazujući znakove teškog fizičkog napada.
Porodica ima razloga vjerovati da je u ubistvo umiješano više osoba, potencijalno uključujući i ženu, te da su žrtvu napala tri muškarca. Naime, Nusret je dobio poruku sa broja telefona žene sa kojom je razgovarao, a koju je poslao njen bivši suprug, tražeći da dođe kod nje.
Prema riječima njegovih rođaka, Nusret je stigao po planu, misleći da ga je ona pozvala, da bi ga dočekala trojica muškaraca koji su ga napali. Kada je Nusret stigao sačekao ga je on.
Trojica muškaraca su ga tukla. Postoji sumnja da je žena namjerno sarađivala sa bivšim suprugom, iako je razlog njihovog djelovanja i dalje neizvjestan. Postoje sumnje da je više osoba, među kojima i jedna mlada žena, umiješano u čin ubistva.
Doznajemo da je bivši muž te žene s kojom se Nusret čuo i ranije prijetio muškarcima koji su imali kontakt s njom..
Nadležni iz MUP-a u Novom Pazaru su reagovali i priveli E. DŽ. 2005. godine zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao počinitelju.