Biološka majka Maje Marinković ostaje misterija, jer o njoj postoje ograničeni podaci. Međutim, Maja je tokom rijalitija često razgovarala o svojoj majci. Evidentno je da je njihova veza bila kratka, jer je Maju prvenstveno odgajao njen otac Taki.
Na internetu su sada dostupne slike koje jasno pokazuju nepogrešivu sličnost između Maje i njene majke, vidljive čak i u njihovom odabiru odjeće.
O majci Maje Marinković dostupni su ograničeni detalji; međutim, poznato je da je zaposlena na šalteru banke i da živi odvojedno od javne sfere.
Tokom rijalitija, učesnica koja je izazvala kontroverzu otkrila je da ju je majka napustila u najmlađoj dobi, a da je njen otac preuzeo odgovornost da je podigne.
Majina majka ju je konačno dobila nakon četiri pokušaja, nakon srceparajućeg incidenta otmice njenog sina, kao i dva pobačaja.
Tokom perioda inflacije, Majina majka je doživjela razoran gubitak svog djeteta, a vlasti su je obavijestile da je ono preminulo u roku od dva-tri dana od rođenja, a da joj nikada nisu dozvolili da vidi bebu.