Kako se bliži 35. godišnjica braka Bilje Jevtić i Ace Ilića, pjevačica se rado prisjeća gotovo svakog aspekta njihovog zajedničkog života, kako lijepih, tako i onih manje idealnih trenutaka.
U mjestu Grejači, kod Niša, Aca je zaprosio Bilju, svoju voljenu. Svadbu su odlučili da održe u Gornjem Milanovcu, Acinom rodnom gradu, nakon tri godine zajedničkog života.
“Naše vjenčanje je bilo revolucionarno po svojoj otvorenosti, jer smo odlučili da ne skrivamo nijedan aspekt toga. Prije toga, postojalo je preovlađujuće uvjerenje da pjevači, bilo muški ili ženski, s bazom predanih obožavatelja, trebaju skrivati ​​svoje partnere, jer bi to moglo negativno utjecati na njihovu popularnost.
Ideja nam nije pala na pamet. Okupili smo naše najmilije i organizovali autentično srpsko vjenčanje, poštujući sve tradicije” – ispričala je Bilja novinarima u tom periodu.
Bilja ne samo da je cijenila ovaj dan kao najupečatljivije iskustvo koje je ikada doživela, već se rado prisjećala i trenutka kada je donijela odluku da prihvati Acino prezime.
“Acin otac, Bogoljub, bio je izuzetna ličnost. Načula sam da bi mu značilo da uzmem njihovo prezime i to sam ispoštovala.”