U naselju Brčanska Malta u tuzlanskom tržnom centru, 7. februara dogodio se tragični incident u kojem je život izgubila Amra Kahrimanović zbog postupanja policajca Elvisa Ćustendila.
Ispred Komemorativnog centra Tuzla danas u 14 sati bit će klanjana dženaza za ubijenu Kahrimanović. Pokojna će nakon toga biti ukopana na mezarju Bukovčići.
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona podnio je prijedlog sucu koji vodi prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla, kojim traži određivanje mjere pritvora Elvisu Ćustendilu (51) iz Tuzle.
Podsjećamo, Ćustendil je navodno pratio suvlasnicu ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak Amru Kahrimanović nakon što je zatvorila objekat i pokušala da napusti prostorije oko 21.00 sat.
U šokantnom preokretu, Ćustendil, koji je bio zaposlen u Operativnom centru Uprave policije MUP-a TK, prišao je Kahrimanovićevoj u holu tržnog centra i krenuo da puca iz službenog pištolja.
Ispalio je jedan hitac u njena leđa, a dok je ležala na podu, nastavio je nemilosrdno ispaliti još petnaest hitaca u različite dijelove njenog tijela, što je na kraju uzrokovalo njenu smrt.