Nakon što je navršio 61 godinu života, Redžep Kastrati ponovno se odlučio na brak. Unatoč očekivanju 35-godišnjeg potencijalnog partnera, umjesto toga predstavljena mu je 19-godišnja mlada žena.Među Albancima su dogovoreni brakovi uobičajena praksa. Redžep Kastrati, stanovnik sela u blizini Prizrena, držao se ove tradicije i odlučio se ponovno oženiti u 61. godini života. On je kupio mladu Albanku za svoju suprugu, izdvojivši za tu svrhu iznos od 3.000 eura, kako je otkrio domaćim medijima.

Nakon što je obavijestio skupinu da očekuje dolazak 35-godišnje djevojke, umjesto toga predstavljena mu je 19-godišnja djevojka. Ono što dodatno intriguje priči ovog čovjeka jest činjenica da je s prethodnom suprugom, koja je preminula 2000. godine, dobio 12 kćeri.Prije nekoliko godina, dostupni podaci govorili su da je dotični gospodin dao sve svoje kćeri sretno udati i da ima impresivnih 50 unučadi. Nažalost, nema ažuriranih informacija za izvješće. No, tada je dočekao novu suprugu Valentinu, a zajedno su dočekali i prvog sina kojeg su nazvali Diamant. Ova izvanredna priča kružila je prije više od deset godina, a trenutni status upletenih ostaje nepoznat.

U posljednjih nekoliko godina primjetan je porast broja brakova između Albanki i Srba. Muškarci koji dovode te žene obično su stariji i svoje postupke racionaliziraju tvrdnjom da je zgodnije vjenčati se na ovaj način nego ostati sami do kraja života. Trend među mladim djevojkama je da napuštaju ruralna područja i nastavljaju školovanje u urbanim središtima, s ciljem osiguranja zaposlenja i pronalaska bračnog partnera. S druge strane, djevojke iz urbanih sredina pokazuju malo interesa za preseljenje u ruralna područja. Tako sela u Srbiji često naseljavaju neoženjeni muškarci. Sklonost albanskim nevjestama sve je češća među potencijalnim mladoženjama.

Demografski sastav Albanije je intrigantan po tome što postoji značajan višak žena u odnosu na muškarce. Ovaj višak rezultira velikom vjerojatnošću da će žene ostati neudane. Osim toga, postoji kulturološka stigma vezana za neudane Albanke koja je veća od srama povezanog s udajom za muškarca druge vjere.Etnologinja Jasna Jojić prisjeća se da je 2005. napisala izvješće u kojem se navodi da su Albanke bile zadovoljne udavanjem za Srbe i da su se često usuđivale u južnu Srbiju kako bi to učinile. Jojić napominje da su ruralna područja Srbije često naseljena velikim brojem neoženjenih muškaraca zbog migracije žena u urbana područja. Međutim, tijekom proteklih 15 do 20 godina, modernizacija sela, dolazak interneta i poboljšane gospodarske prilike promijenile su ovaj obrazac. Kao rezultat toga, situacija se mijenja. Sada se sklapa sve veći broj ovakvih brakova.