Baba Vanga je takođe predstavila “viziju” za 2024. godinu. Mediji vredno rade na “protumačenju” njenih predviđanja, koja će, ukoliko se ostvare, doneti velike promene. Bugarska proročica Baba Vanga postala je legenda zbog svojih nevjerovatnih proročanstava. Rođena je 1911. godine u siromašnom selu u Bugarskoj. Uprkos, ili možda zbog toga što je izgubila vid u tornadu u dobi od 12 godina, razvila je nevjerovatnu sposobnost predviđanja budućnosti.

Mnogi su je poredili sa Nostradamusom i nazivali je “Nostradamusom Balkana”. Neka od njenih najpoznatijih predviđanja uključuju uspon Islamske države, terorističke napade na Svjetski trgovinski centar i Brexit. Čak i nakon njene smrti 1996. godine, njena proročanstva su nastavila da izazivaju interesovanje i radoznalost. Citiymagazine.si piše da je “Baba Vanga 2024” zbirka njenih predviđanja za 2024. godinu.

Baba Vanga 2024 – Pregled prognoze

Prema predviđanjima legendarnog bugarskog vidovnjaka Babe Vange, 2024. godine svijet će svjedočiti mnogim revolucionarnim događajima. Možemo predvidjeti da će revolucionarna otkrića u kvantnom računarstvu imati značajan utjecaj na tehnološko okruženje. Kako se globalna ekonomija suočava sa ogromnom krizom, sajber napadi će postati češći i intenzivniji. Doći će do ogromnog napretka u medicini, a klimatska kriza će dovesti do katastrofalnih vremenskih pojava. Priča se da je ove godine otkriven čudesni lijek za rak. Politička atmosfera će biti napeta, ruski predsjednik Vladimir Putin će biti ubijen, a u Evropi će biti terorističkih napada. Donald Trump se možda vratio kao predsjednik, ali će ga uskoro slomiti misteriozna bolest. Evropska ekonomija će biti na ivici kolapsa, a “zmajevi” će vladati zemljom. Koliko god to izgledalo nevjerovatno, očekuje se da ljudi stupe u kontakt sa vanzemaljcima u naredna dva stoljeća. Prvi kontakt bi se trebao dogoditi 2024. godine.

Baba Vangina predviđanja za 2024: od najmanje do najvjerovatnije
Vijesti iz svemira: 2024. godine možemo konačno uspostaviti kontakt sa vanzemaljcima. Jesmo li spremni za međuzvjezdani razgovor?
Zmajevi na horizontu: Baba Vanga predviđa da će ‘zmajevi’ preuzeti vlast. Je li to nova svjetska sila ili pravi zmaj? Može li to biti umjetna inteligencija? !
Trump i njegova bolest: Donald Trump se možda vraća na vlast, ali će ga pogoditi misteriozna bolest. Šta bi ovo moglo biti?
Putin se suočava sa opasnostima i problemima u Evropi: očekuje se da Putina ubiju njegovi sunarodnici. Evropa će se suočiti sa terorističkim napadima.
Klimatske promjene: Katastrofalno vrijeme i prirodne katastrofe mogu nastati zbog globalnog zagrijavanja.

Liječenje raka: 2024. godine možda ćemo otkriti lijek za rak. Ovo bi bio zaista revolucionaran potez. Naša omiljena Baba Vanga predviđanja za 2024.!
Sajber napadi: Kako se sajber napadi povećavaju, sajber prijetnje će postati stvarnost.
Evropska ekonomska kriza: Evropa bi se mogla suočiti sa ekonomskom krizom koja utiče na globalnu ekonomiju.
Medicinski napredak: Novi tretmani i lijekovi mogu se otkriti u medicinskom polju.
Kvantni računari: Kvantno računarstvo će donijeti otkrića koja će promijeniti način na koji razumijemo tehnologiju.

Najpoznatija Baba Vangina proročanstva
Baba Vanga, poznata i kao “baka Vanga”, bila je bugarska mističarka i travarka poznata po svojim vidovitim i proročkim moćima. Iako je slijepa od djetinjstva, postala je poznata u istočnoj Evropi kasnih 1970-ih i 1980-ih. Neka od njenih najpoznatijih proročanstava koja smatraju njeni sljedbenici uključuju:

Drugi svjetski rat: Predvidjela je izbijanje i tok Drugog svjetskog rata.
Raspad Sovjetskog Saveza, Čehoslovačke i Jugoslavije: predviđala je raspad ovih zemalja.

Černobil: Predvidjela je katastrofalnu nuklearnu nesreću u Černobilju.
Smrt Staljina i cara Borisa III: Ona je tačno predvidela datume njihove smrti.

Potonuće ruske podmornice Kursk: predviđala je tragediju. Smrt princeze Dajane: Njena smrt je bila predviđena pre nego što se zaista dogodila. Zemljotres u Sjevernoj Bugarskoj 1985: Ona je predvidjela ovaj prirodni fenomen. Napadi 11. septembra: Kaže se da je predvidjela terorističke napade na Svjetski trgovinski centar.

Cunami 2004: Predvidjela je katastrofu.

Afroamerikanka izabrana je za 44. predsjednika Sjedinjenih Država. Evo jednog od njenih predviđanja.

Vanga je umrla prije 1996. godine, ali njena proročanstva i kipovi su još uvijek popularni u dijelovima jugoistočne Evrope, posebno u Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, te dijelovima istočne Evrope, posebno u Rusiji.