Božen je rođena i odrasla u Koprivnici, Hrvatska. Nakon njezine smrti, sahranjena je u svom rodnom gradu.Ni sada nije jasno je li se udala. Kako nema nasljednika, prvo pitanje koje se pojavilo bilo je kome će pripasti njeno poduzeće i imanja na Dedinju i ispod Avale. Točna procjena bogatstva koje je Božensko carstvo donijelo ostaje nepoznata jer nema preciznih podataka.

Godine 1991. osnovala je svoju tvrtku u Beogradu i lansirala svoj renomirani proizvod za mršavljenje koji je ostvario značajan utjecaj na srpskom tržištu. Međutim, proizvod se suočio s kontroverzama kada je otkriveno da ima manjkavosti, te je zbog toga na neko vrijeme povučen iz prometa. Bozen je morala pokazati kvalitetu proizvoda, pa se čak i privremeno povukala iz javnosti.

Nakon duge i teške bolesti prije više od desetljeća preminula je Božen Žumbor, osnivačica nadaleko poznate robne marke “Božen kozmetika”. Budući da nije imala potomaka, vladala je velika znatiželja oko identiteta korisnika njezinog značajnog bogatstva. Njezino prebivalište iu Srbiji i u Nizozemskoj dokazano je dokumentacijom koja je ukazivala da posjeduje imovinu u obje zemlje. U Beogradu, točnije na Dedinju, imala je vilu, a imala je i imanje ispod Avale.

Uzrečica kaže da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a čini se da je to i u slučaju pjevača  Marinka Rokvića bila istina.  Proslavljeni folk pjevač u životu je imao nekoliko velikih ljubavi, a jedna od njih je upravo Božen ugledna osoba kozmetičke industrije čije je ime svjetski poznato. Kako pišu regionalni mediji, navodno prava strast Marinka Rokvića bila je vlasnica brenda “Božen kozmetika”. Kružile su glasine da je njihova veza toliko čvrsta da su mnogi očekivali svadbu. Prema pouzdanom izvoru  Marinko i njegova partnerica bili su u vezi oko dvije godine. Unatoč tome što je drugima govorio da joj ne uzvraća osjećaje, ona je bila duboko zaljubljena u njega. Isti izvor otkrio je da je Marinko svojoj partnerici obećao ženidbu. Bozen svoj emotivni život skrivala od prekida s Marinkom. Nejasno je bilo ima li partnera ili ne ali se znalo da Bozen nema djece. S druge strane, Rokvić je našao sreću sa Slavicom koja im je rodila sinove Marka i Nikolu.

Oglasi - Advertisement