Kineske prodavnice u Srbiji su nekada bile jako jeftine i pristupačne po svojim cijanama ali su i one prošle kroz značajne promjene, a to se vidi iu njihovim trgovinama. Ulazim u kinesku trgovinu s pretpostavkom da mogu kupiti razne vrste odjeće po razumnoj cijeni od 1.000 do 2.000 dinara. Međutim, brzo me preplavi i zbuni izbor. U početku sam mislila da bih mogala uštedjeti nešto novca, ali stvarne cijene ljetne odjeće prilično su visoke i čovjek se može oznojiti od muke.

Dotična Tiktokerka razmišlja o vjerodostojnosti niskih cijena kineske odjeće. Napominje da čak i butici u trgovačkim centrima imaju niže cijene tijekom sniženja. Zanimljivo je i da mnoge modne marke svoju odjeću proizvode u Kini, no upitna je kvaliteta odjeće po tako niskim cijenama. Ipak, zaključuje da je u sezonama sniženja moguće pronaći vrlo povoljnu odjeću. Nastavljajući, objašnjava kako joj uopće ne pada na pamet pomisao da kineske trgovine cijenom nadmašuju neke modne marke. Kad se sve svodi na to, odjeća koja se nalazi u tim trgovinama nije baš kvalitetna. Ipak, i dalje se mogu naći artikli od 1.000 do 2.000 dinara. Postavlja se pitanje: živimo li u alternativnoj stvarnosti u kojoj odjeća u kineskim trgovinama košta više od one poznatih modnih marki srednje klase?

Svojom izjavom da si ne može priuštiti kupnju jeftine odjeće otkriva da je nedavno kupila nekoliko stvari. Među njima su farmerke od 3.300 dinara, majica od skoro 2.000 dinara, haljina od 3.500 dinara i penjoar od 2.690 dinara. Prema njenim fanovima, cijene kineske robe u posljednje vrijeme su pretjerano visoke, a kvaliteta je zanemariv faktor u usporedbi s vrtoglavim cijenama. Prema komentarima određenih  korisnika, izrazili su sklonost kupnji artikala iz trgovine rabljenom robom za razliku od kupnje kod Kineza.

Neobično je u ovim trgovinama naći torbe od po 7.000 dinara, pogotovo u Somboru, a ne u Beogradu. Kad se razgovor približio kraju, ona je izrazila svoju zahvalnost i oprostila se riječima “hvala” i “doviđenja”. Komentirala je sintetičke materijale koji bi se koristili u zamjenu za plaćanje, navodeći da oni mogu škripati pod prstima.