Novak i Jelena Đoković jučer su u manastiru Ostrog održali obred krštenja svoje djece Tare i Stefana. Ceremonija je bila intimna , na kojoj je bilo nazočno samo dvadesetak bliskih poznanika.Lijepu prigodu uljepšala je nazočnost cijele obitelji Đoković, a Marko Đoković je doputovao čak iz Španjolske kako bi prisustvovao krštenju Novakove djece.

Stefanov kum na krštenju bio je Neven Marković, umirovljeni nogometaš.  On je Noletov veliki prijatelj i njemu je teniser bio vjenčani kum. U međuvremenu, Maja Kremić, Jelenina najbliža prijateljica Jelene Đoković  krstila je Taru. Samu svečanost predvodio je patrijarh Porfirije. Novak Đoković uvijek je otvoreno govorio o značaju svoje vjere u svom životu. Izrazio je da je uz Božje vodstvo i podršku u stanju postići svoje ciljeve i nadmašiti sve prepreke.

Prema njegovom uvjerenju, vjera u višu silu daje čovjeku snagu da vjeruje u mogućnost da se nešto ostvari. Ovaj koncept može biti složen za razumijevanje, ali je i prilično jednostavan. On tvrdi da smo svi mi međusobno povezani u univerzalnom sustavu i uvjeren je da nas nebeska bića promatraju dok nas Bog prati na našem putovanju dok podržavamo svoje principe unutar i izvan sebe. Nadalje, tvrdi da naknadu dobivamo kada nam je najpotrebnija.

Tijekom ceremonije Novak je odjenuo svečano plavo odijelo, dok su djeca bila odjevena u uobičajenu bijelu odjeću. Ova tradicija je simbol čistoće i nevinosti, jer bijela boja predstavlja te vrijednosti. Jelena se, poštujući tradiciju, okitila u jednostavnoj i posve skromnoj bijeloj kombinaciji koja ju je u potpunosti prekrila. To je obradovalo one koji su bili svjedoci njenog prisustva iu samostanu iu restoranu u Podgorici gdje je svečanost održana.