Mnogi misle da je starost poražavajuća i da je nemoguće ostati zdrav, ali današnja tema će vam dokazati suprotno. Bezvremenski izgled Vere Matović godinama izaziva pažnju i nagađanja. Čini se da je pronašla tajnu kako prkositi starenju, jer održava isti mladenački izgled. U razgovoru za domaće medije Vera Matović ponosno je otkrila kako svoju vitalnost može zahvaliti ustrajnoj tjelesnoj aktivnosti koju marljivo obavlja dok većina ljudi spava.

U dobi od 76 godina, može se pohvaliti impresivnom 50-godišnjom karijerom, a da nikada nije morala otkazati koncert zbog zdravstvenih problema ili biti hospitalizirana zbog zdravstvenih problema. S velikim entuzijazmom, ona dijeli svoje tajne gracioznog starenja i održavanja dobrog zdravlja u poznim godinama. Jedna od njezinih ključnih navika je rano ustajanje, buđenje oko četiri ili pet ujutro, ovisno o vremenu spavanja. Odmah oblači trenirku i tenisice te se upušta u trčanje, rutinu u koju se rijetko tko upušta u njezinoj dobi. Nadalje, kod kuće ima i traku za trčanje koja je neizostavni dio njezinog dnevnog režima.

Omiljena aktivnost mi je brzo hodanje, osim kada imam snimanja ili nastupe, tada ograničim tu rutinu. No, inače tako počinjem dan”, objasnila je. Što se tiče prehrane, Vera Matović kaže da je “istrenirala” želudac da preferira zdravu hranu. “Ako pojedem nešto teško, sigurno bih se osjećala loše. Kod kuće se odlučujem za lagane i hranjive doručke i ručkove jer je punog želuca izazovno obaviti određene zadatke.

Ne pijem i ne pušim i nemam poroka. Pijem puno vode i jedem samo jabuke. Moja prehrana sastoji se uglavnom od ribe, piletine i salata… Svjesno se trudim izbjegavati slatkiše”, izjavila je pjevačica. Što se kave tiče, Vera i njezin suprug piju samo jednu šalicu ujutro, ali nikad na praznu trbuh.Prije toga konzumiramo prešane sjemenke”, otkrila je. Za kraj, poznata pjevačica otkriva tajnu svog besprijekornog izgleda.