Nakon smrti oca, Miroslav Ilić retko posećuje domaćinstvo u Mrčajevcima. Ali kad to učini, često ga se nađe kako dovršava razne projekte oko obiteljske kuće. Zbog te navike stekao je ugled među susjedima, koji tvrde da u njegovoj blizini nikad nema mira. Mještani Mrčajevaca dobro su upoznati sa sklonostima pjevačice koju su slušatelji od milja prozvali “slavujem”.

Prema pričama, priča se da nikada ništa nije ostalo nedovršeno kada ova osoba počne nešto dogovarati ili organizirati. Nadalje, spomenuto je da je ta osoba izgradila dodatnu razinu do svoje rezidencije. Razlog za ovaj navodni dodatak je to što glazbenik ima potomstvo, uključujući sina, kćer i unuke, s kojima rado provode vrijeme u rodnom gradu. Očito je Miroslav Ilić rezidenciju u Mrčajevcima prilagodio potrebama svoje brojne obitelji. Kuća u kojoj je proveo djetinjstvo doživjela je brojne renovacije, no poznato je da je danas najčešće posjećuje sam.  Nakon tih samotnjačkih pothvata često posjećuje susjede i obližnji restoran gdje za 300 dinara nabavlja gotova jela.

Nitko kao on ne postoji. Posjeduje ogromnu snagu, ali ostaje skroman i neupadljiv. Iako je proputovao cijeli svijet, ovdje je najviše kod kuće. Mora se priznati da ga nije bilo tako često otkako mu je otac Života preminuo, ali ne propušta posjetiti kad god je u mogućnosti. On je pravi gospodin, divan domaćin i izvanredna osoba. Unatoč svojoj ozloglašenosti, on ostaje nepromijenjen i prema svima se odnosi s jednakim poštovanjem. Njegovo suosjećanje nema granica i uživa u pomaganju drugima u nevolji. Da je svoj dom u Mrčajevcima pretvorio u živopisno utočište od kojeg zastaje dah, može da potvrdi i jedan od komšija Miroslava Ilića koji je za Kurir pričao. Nedvojbeno je da je njegovo imanje jedno od najveličanstvenijih i najbogatijih. Osim što je renovirao antičku kuću i dogradio još jedan kat, također je pažljivo uredio drugi kat. U dvorištu je uređen prekrasan cvjetni vrt, a izgrađeni su prostrani roštilj i bazen za uživanje mlađih generacija.

Nakon očeve smrti počeo je sređivati ​​kuću. Dizajnirao je arhitekt Gordanin brat, Mikijeva supruga. Tijekom obiteljskih posjeta ljeti često priređuju roštilj, prave dvorišni namještaj i zbližavaju se. Susjed je objasnio da nikada ne bi prodao svoju zemlju, čak ni za pretjeranu svotu, jer mu služi kao dragi podsjetnik na njegovo djetinjstvo i oca. Sve je češće promatrati pojedince koji migriraju natrag u ruralna područja, motivirani željom za nezagađenim zrakom i mirom. Miroslav, s druge strane, čini se da nikada nije otišao iz rodnog grada i očekuje se da će ondje provesti svoju mirovinu. Da je jako vezan za svoje rodno mjesto i sam Miroslav je često isticao.