Tamara Dragičević završila je studij glume na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta.  Široko priznanje stekla je ulogom u filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo, Bog te video!, a također je ostavila značajan utjecaj ulogom u TV seriji Vojna akademija. Također, sudjelovala je u reality showu Tvoje lice zvuči poznato, gdje je izašla kao pobjednica prve epizode. [ Nadalje, nagrađena je nagradom “Statueta turan” za tumačenje Sashe u predstavi “Dobra teta” na festivalu “Dani komedije” u Jagodini 2012. [ Valja napomenuti da je njen brat Miodrag Dragičević također glumac.

Od lipnja 2016. godine u bračnoj je zajednici s Petrom Benčinom s kojim dijeli radost odgoja i kćeri i sina.Stan Tamare Dragičević nerijetko izaziva pozornost javnosti, prvenstveno zbog toga što glumica na društvenim mrežama dijeli fotografije svog stana. Nakon godina podstanarstva, Tamara se odlučila preseliti u srce glavnog grada i živjeti sa suprugom Petrom Benčinom.


Svaka obitelj sanja o posjedovanju prostrane nekretnine dizajnirane s otvorenim konceptom rasporeda. Trenutno glumica i njen suprug, uz sina Lazara i ćerku Stašu, ostvaruju taj san. Tamara je u svojim mladim godinama živjela na Novom Beogradu s roditeljima, sestrom i bratom. I sada se tog vremena prisjeća samo s nostalgijom i ljubavlju. Nedavno je glumica otišla u rezidenciju svojih roditelja, a sliku posjeta ponosno je podijelila na svom Instagram profilu sa svojim pratiteljima. Ona u potpunosti uživa provoditi vrijeme u njihovom domu.

Slika prikazuje Tamaru zavaljenu na sofi unutar granica dnevnog boravka, dok popratni natpis pokazuje da se nalazi u stanu svojih roditelja. Djevojački dom Tamare Dragičević jednako je zadivljujući kao i njezino sadašnje prebivalište, premda izrazitog uređenja i nešto starijeg namještaja. Ipak, svaki kutak krasi dašak elegancije a ona se u oba doma osjeća prijatno.