Britansku kraljevsku obitelj obvezuju brojni strogi propisi koji se široj javnosti mogu činiti nelogičnima, no ipak ih se bez greške poštuje i štuje. Postoji velika količina propisa kojih se britanska monarhija pridržava, a većina tih protokola zbunjuje pojedince izvan njihove isključive sfere. Propisi koji reguliraju ponašanje višestruki su i zamršeni, obuhvaćaju sve, od odijevanja preko neverbalnih znakova do verbalnog izražavanja. Ove se smjernice često mogu pokazati zagonetnima i teško shvatljivima, a ipak se od svih pojedinaca očekuje da ih se pridržavaju, čak i kada se čine suvišnima ili nepoželjnima.

Bivši kraljevski kuhar Darren McGrady otkrio je srcedrapajuće pravilo koje zabranjuje djeci princa Williama i Kate Middleton večerati sa svojim roditeljima tijekom posebnih prigoda i službenih večera. Prema McGradyju, princ Louis, princeza Charlotte i princ George moraju jesti u odvojenoj sobi. Prema onome što je otkrio za Harper’s Bazaar, djeci je zabranjeno sjediti s odraslima dok ne steknu vještinu pristojnog razgovora.


Unatoč našem očekivanju potencijalne iznimke punoj nade, ovo pravilo ostaje postojano bez odstupanja. To čak vrijedi i za blagdane kao što je Božić, kada se obitelji obično okupe kako bi sudjelovale u svečanom obroku. Kuhar je naglasio da se od djece očekuje da ručaju u određenoj dječjoj sobi dok ne pokažu odgovarajući bonton za stolom. Osim toga, kuhar je naglasio važnost dadilja kada je u pitanju briga o kraljevskoj djeci.


McGrady, koji je 15 godina bio kuhar kraljice Elizabete, rekao je da je dadilja imala potpunu vlast nad jelovnikom i brinula se da djeca jedu uravnotežene obroke. Obroci su se sastojali od raznovrsnog zdravog povrća kao i novih jela koja su bila prikladna za odrasle. Iako mnogima njihov život izgleda kao bajka oni moraju poštovati stroga pravila.