Mira Adanja-Polak je novinarka koja je napravila brojne intervjue s istaknutim osobama iz svijeta umjetnosti, politike, biznisa i zabave. Čak je uspjela osigurati intervjue s članovima kraljevskih obitelji u trenucima kada se to činilo gotovo nemogućim.Mirina  jača strana je ta što vodi intervjue jer joj oni daju uvide koje su drugi možda odlučili zatajiti. S druge strane svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti i medija.

Suprug Mire Adanje Polak, Martin Darko Polak, uz sina Marka, neizostavna je figura u životu ove novinarke, spisateljice, voditeljice i diplomirane psihologije. Osim toga, par ima troje unučadi. Kako sama voditeljica tvrdi, obitelj joj je uvijek bila na prvom mjestu kao ženi u patrijarhalnom društvu.

Najstariji član kućanstva nedvojbeno je muž, a žena slijedi kao druga. Kao glava obitelji, autoritet mog muža se poštuje u našem domu. Vjerujem da korijen bračnih sukoba često proizlazi iz nepotrebne borbe za moć između supružnika, pri čemu određene žene osjećaju potrebu preuzeti uloge koje tradicionalno pripadaju muškarcima. Međutim, te su uloge odavno definirane i utvrđene i važno je da svaka osoba odigra svoju ulogu kako bi se održao mir u kućanstvu. Neki me mogu optužiti da sam konzervativna ili tradicionalna zbog toga što vjerujem, ali nikada nisam osjećala potrebu natjecati se s muškarcima i stoga nikada nisam doživjela nikakvu nelagodu ili poniženje od njih. To je mišljenje izrazila žena koja je nedavno otkrila pravi odnos snaga u svom kućanstvu.

Rođenje sina Marka upotpunilo je njihovu bračnu sreću. Mira se suočila s izazovnim putovanjem do majčinstva, doživjevši osam spontanih pobačaja prije nego što je ostvarila želju da postane majka. Srećom, njezin suprug pružao joj je nepokolebljivu podršku tijekom ovog teškog razdoblja.