Bend Riblja čorba je bio jedan od najznačajnijih rok grupa u bivšoj Jugoslaviji. Bora Đorđević je stekao slavu pjesmom “Lutka s naslovne strane”. Pjesma je inspirirana sudbonosnim susretom glazbenika i žene koja je na njega ostavila značajan dojam. Kao rezultat ovog susreta njoj je posvećeno nekoliko najdražih stihova ovog rock benda.Biljana Nevajda Šević bila je vrlo željna manekenka tijekom 1970-ih. Biljani i Bori putevi su se neočekivano ukrstili kada su oboje gostovali u jednoj emisiji. Upravo je na svečanosti koju je u svojoj redakciji priredio magazin “Nada”, a na kojoj su bili i manekenka i glazbenik, između njih je planula početna privlačnost.

 

Nakon njihovog prvog susreta, između njih je ubrzo uslijedila romantična veza. Međutim, veza je bila kratkog vijeka, trajala je samo pola godine. Biljana je u javnom intervjuu otkrila da je uzrok njihovog rastanka njena nemogućnost da se potpuno povjeri Bori. Nakon toga je počela razvijati osjećaje prema drugoj osobi, što je dovelo do njenog odlaska i od umjetnika i od grada Beograda. Biljana se zatim sa svojim novim partnerom preselila u Sarajevo, gdje su se konačno vjenčali i zasnovali obitelj.

Biljana je bila nadaleko poznata po svojoj iznimnoj ljepoti, a znalo se da njena privlačnost ima poguban učinak na mušku populaciju. Bora Đorđević, glazbenik, bio je toliko zaljubljen u nju da joj je u čast napisao čak tri pjesme. Međutim, kada je njihovoj vezi došao kraj, Bora je napisao tekst za pjesmu pod nazivom “Ostani đubre do kraja”, koja je postala jedna od najomiljenijih pjesama benda. Nakon što je Biljana prekinula s njim, on joj se obratio i izrecitirao joj poeziju koju je napisao, kako je ona ranije ispričala.

Bora me nazvao i ražio je da se nađemo s njim “pod lipom” kako bi mi recitirao pjesmu koju je napisao za mene. Bez odgađanja sam se pripremila i krenuo prema označenom mjestu. Po dolasku zatekala sam Boru kako sjedi za stolom, uživa u konjaku i cigaretama, poput glavnog junaka poznate pjesme. Sa svojom poznatom bilježnicom u ruci, tiho mi je čitao svoje stihove Biljana je, kada je čula ovu pjesmu, opisala kako je uzburkala emocije u njoj.Nakon njihovog rastanka, on ju je kontaktirao i nastavio recitirati poeziju koju je napisao.U početku mi se pojam “đubre” ušima činio neprivlačnim. Ali nakon što sam saznala da se odnosi na zadivljujuću, ali opasnu osobu koja na kraju napušta ljubavnika, moje se mišljenje o pjesmi promijenilo.