Dejan Dragojević uzburkao je javnost iznenađujućim prelaskom na Islam, što je mnoge zateklo s obzirom na njegovu nekadašnju zadrugarsku povezanost.

Bio je vrlo angažiran na svom YouTube kanalu, razgovarao je o ramazanu i podijelio svoje buduće planove.

“Mjesec ramazan koji se približava, poznat po svojoj ljepoti i značaju, zauzima posebno mjesto kao jedno od najomiljenijih i najpoštovanijih doba godine.

Kako biste shvatili koliko je ramazan manje zastupljen u Srbiji, gdje su džamije rijetke i broj vjernika ograničen, pokazat ću kako okolina na to reagira”, objasnio je Dragojević.

Iako mi je žao što ove godine nisam mogao otputovati u Saudijsku Arabiju, odredište koje uistinu želim, i dalje se nadam da ću imati priliku to učiniti sljedeće godine, ako Bog da.

Povremeno mi je pala na pamet ideja o izgradnji male džamije u mom dvorištu kao osobnog prostora za molitvu i ibadet. Dok sam se pripremao za ramazan, pojasnio je, imao sam prolaznu misao koja mi je pala na pamet malo prije.

Nakon što završim s pospremanjem sobe i izvršim sve potrebne pripreme, pokazat ću svoju predanost kupovinom Kur’ana za one pojedince koji se osjećaju neugodno i ne znaju gdje ga nabaviti.

Tokom obraćanja na YouTube kanalu, Dejan je predložio da se dogovore oko grupe, jelovnika za iftar i gostiju koji će biti pozvani.