Uz Željkovu pomoć, Sonja Mitrović Hani stvorila je skromno utočište kao dom, u kojem je njegovala kćer Sandru i sina Aleksandra. Godine 1990. život je izgledao kao priča iz knjige priča. Međutim, Hani i Željka Mitrovića bajka se brzo rasplela, jer je njihov brak nakon samo četiri godine završio prerano i nesrećno. Nakon nekog vremena, u njegov život ušla je i sadašnja  supruga Milica. U međuvremenu, Sonja i njena djeca nastavili su život u skromnom stanu, koji je ona lično krasila, ali uz pomoć Željka.

Tokom intervjua za “TV Novosti” govorila je o procesu uređenja svog stana u to vrijeme.  “Još uvijek moram urediti svoj stan prema svom željenom aranžmanu. Moje sklonosti ne naginju modernom namještaju i nedostaju mi ​​sredstva da ga nabavim. Umjesto toga, posjedujem predmete koje karakterizira moderna estetika i jarke boje, koje se po prirodi ne zahtijevaju. U tom kontekstu sve se vrti oko ideje normalnog i sigurnog odrastanja djece. Kao i njihovi vršnjaci, očarani su video-snimcima, crtanim filmovima, pričama iz vrtića i igrama u blizini svog doma. Tješim se činjenicom da još nisu prerasli radost igre, za razliku od mnoge starije djece koju susrećem. Moja majka i ja smo ih upoznali sa tradicijom priča za laku noć, osiguravajući da su upoznati s klasičnim pričama poput Crvenkapice, Pepeljuge i Diznijevih filmova koje smo i moj brat Čeda i ja cijenili tokom godina formiranja. Ove bezvremenske priče zauzimaju posebno mjesto u našim srcima, jer posjeduju jedinstvenu ljepotu koja nadilazi moderne adaptacije”.

Željko bi djecu posjećivao kad god bi im se ukazala prilika, a kako je vrijeme odmicalo, njihova veza bivala je sve jača, prerastajući u iskreno prijateljstvo. To im je zauzvrat omogućilo da postanu uzorni roditelji svojoj djeci. Razmišljajući o ovom pitanju, pjevačica je kasnije otkrila ključ njihove uspješne veze. “Po mom mišljenju, bitno je da roditelji imaju otvoren način razmišljanja i da dozvole svojoj djeci da iskuse određene stvari iz prve ruke. Sandra je ista Željko, posebno posjeduje  njegov nagon, oštar intelekt i ekspresivni gestovi. Jedina sličnost koju vidim između nje i mene je naša sklonost da prikrivamo emocije, dok u Saši mogu vidjeti mnoge svoje kvalitete”.

Kada smo Željko i ja prekinuli brak, djeca su nam bila mala, što se pokazalo kao dobro u ovoj situaciji. Osim toga, imaju prednost što imaju oca koji je stalno prisutan u njihovim životima. Razvod, u svim okolnostima, može ostaviti duboke emocionalne ožiljke, ali Željko i ja smo se mogli razdvojiti na pun poštovanja i prijateljski način, bez pribjegavanja povrijednim riječima. Vrijeme ima način na koji liječi rane, a naša patnja je na kraju popustila, što je dovelo do prijateljskog odnosa među nama. Hani je naglasila da održava pozitivan odnos i sa Željkovom drugom suprugom Milicom. Na svim porodičnim okupljanjima prisutna je i ona, što je lijepo za vidjeti.