Skoro svaki dan imamo neku vijest o ubistvima i nasilju u regiji. Vjeruje se da je Nikola K. (21) počinio ubojstvo policijskog inspektora Nenada Markovića iz Bijeljine ispalivši u njega dva hica iz vatrenog oružja. Vatreno oružje je uperio i u suspendiranog inspektora Dalibora Bošnjakovića koji je bio na mjestu događaja. Međutim, oružje se pokvarilo, a osumnjičeni je odmah pobjegao. Incident se dogodio u Brčkom. U nedjelju oko ponoći ispred noćnog kluba “Džil” u ulici Meše Selimovića u Bijeljini dogodio se zločin. Glavni osumnjičeni Nikola K. uhićen je jučer rano ujutro. Osim toga, privedeni su i D. S., B. S. i D. Š., za koje se sumnja da su pomogli u počinjenju kaznenog djela, te su im stavljene lisice na ruke.

 

U sklopu istrage koja je u tijeku, nadležni su otkrili oružje kojim je počinjeno kazneno djelo. Oružje je osigurano i bit će podvrgnuto temeljitom pregledu. Inspektor Marković je, prema neprovjerenim informacijama, te zlosretne večeri bio na dužnosti. Nakon završetka smjene, uputio se u kafanu zvanu “Džil”. Upravo je na tom mjestu u jednom trenutku susreo Nikolu K. Razlog ovog zločina ostaje nepoznat, doznaje se od pouzdanog izvora uključenog u istragu koji je otkrio da nema naznaka bilo kakvog sukoba između dvije umiješane osobe. Navodno je prije Markovića iz objekta otišao Nikola K., kojeg je na izlasku upucao dva hica u prsa. Iako je hitno prebačen u bijeljinsku bolnicu, Marković je na kraju podlegao ozljedama.

Načelnik hirurškog odjela bijeljinske bolnice Milan Todorović potvrdio je da je policijski inspektor prevezen u bolnicu bez vidljivih vitalnih znakova. Uz to, inspektor je zadobio dvije rane. U ovom trenutku nije bilo službenih informacija o događajima koji su doveli do nasilnog incidenta. Međutim, iz više izvora je potvrđeno da je optuženi Nikola K navodno prije nego je počinio ubistvo odvezao suprugu  u Bijeljinu jer je bila pred  porođaj. Direktor policije Srpske Siniša Kostrešević istaknuo je da će svaki aspekt ovog incidenta biti detaljno istražen, te da niko od umiješanih pojedinaca neće biti izuzet od odgovornosti. Istragom koju je provelo Okružno javno tužiteljstvo u Bijeljini, Nikola K. se tereti za teško djelo teško ubojstvo. Nadalje, D. S., B. S. i D. Š. terete se za pomaganje u teškom ubojstvu.

Dotični pojedinac ima povijest sudjelovanja u nezakonitim aktivnostima i ranije je proglašen krivim. Ova osoba je u mjesecu prosincu prošle godine od strane Osnovnog suda u Brčkom osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca. Ova kazna je bila u svrhu poticanja drugih na paljenje automobila i bacanje bombi. Osoba je osuđena za paljenje automobila Kia Sportage Uroša Vojnovića, zastupnika u Skupštini Brčko distrikta, kao i za bacanje bombe na kafić “Dos Manos”. Presuda još nije konačna. Prema optužbama zbog kojih je osuđen, poticao je Nedeljka Trifkovića da zapali Vojnovićev automobil u zamjenu za novčanu odštetu. Trifković je pristao na ovaj dogovor i polio automobil benzinom prije nego što ga je zapalio.