U moderno doba, lako se može otkriti mnoštvo istinitih izvještaja i ličnih otkrića na raznim online platformama koje su nevjerovatnije od bilo koje holivudske produkcije. Mahira Ahmić je stekla ogromnu popularnost i priznanje jer je podijelila svoju dirljivu priču o nepokolebljivoj ljubavi i odanosti njenog supruga Eseda, uprkos njegovoj multiploj sklerozi.

Njihova priča postala je simbol nade i privrženosti, inspirišući bezbrojne pojedince u svom regionu i šire. Kako prenosi “Sandzakdanas.rs”, Mahirina nesebičnost nije imala granice, jer je svojevremeno bolesnog supruga na leđima, bez ikakve pomoći, nosila uz stepenice. Srećom, zahvaljujući velikodušnosti anonimnih donatora, prikupljeno je dovoljno sredstava za izgradnju lifta u njihovoj kući. Na žalost njen muž je preminuo prije nešto više od godinu dana.

Nedavno je Mahira iznenadila svoje odane pratioce, kojih ima preko 12 hiljada, otkrivanjem vjenčane slike sebe i novog muža Saladina. Izgledala je sjajno u beloj haljini sa šljokicama, dugim rukavima sa delikatnim tilom i voluminoznom velu od više slojeva tila. Mahirin život je ušao u novo poglavlje, služeći kao svjedočanstvo činjenice da se može trijumfovati nad velikim tragedijama i još jednom otkriti sreću i ljubav. Uprkos izlivu čestitki i slavlja u ime ponovne udaje mlade žene, neki su kritikovali njenu odluku. Mahirovi su, posebno, izrazili svoju zabrinutost u vezi sa kratkim intervalom između smrti njenog prvog muža i njenog kasnijeg braka. Kritovi su nabacivali okrutne komentare na internetu, optužujući Mahiru da lažira svoju ljubav prema Esadu i da je prebrza da nastavi dalje. Ipak, ima onih koji su stali u njenu odbranu, napominjući da bi se oko nje, da se nije udala, šuškalo i pričalo.

Uočeno je da je posvetila brojne godine brizi o svom prvobitnom supružniku, obavljajući funkcije i majke i oca, bez finansijske pomoći. Nasuprot tome, postojalo je neodobravanje prema ženama koje su izdale svoje partnere ili napustile svoju djecu, i nedoumice oko toga zašto bi se neko mogao zamjeriti dobro zasluženom zadovoljstvu ove žene. Unatoč nepovoljnim stavovima, bilo je i onih koji su davali poticaj i odobravanje , a te pozitivne primjedbe zasjale su kao svjetlo vodilja u okeanu kritika.