Veliki je broj zatvorenika i kriminalaca visokog profila koji su ovisni o marihuani ili kokainu, a samo rijetki, poput Ace Lucasa, otvoreno priznaju da koriste marihuanu ili kokain.

Oporavak od ovisnosti o drogama je nesumnjivo izazovan poduhvat. Ipak, to je ostvariv poduhvat! Prije nekoliko godina, Lucas je u intervjuu novinarima priznao da, iako nije lično iskusio fizičko i mentalno pogoršanje uzrokovano upotrebom heroina, prepoznao je ovisnost kao bolest i bio je odlučan da je pobijedi. Kao zreo muškarac s porodičnim obavezama, on razumije važnost oslobađanja od njenih stega.

Ime Stefan Đurić Rasta nadaleko je poznato i vezuje se za važnu ličnost.
Morao je da nosi protezu za nogu zbog povreda, a ne zato što je pušio marihuanu.
Poznati reper Stefan Đurić Rasta javno je priznao da je droga koja je kod njega bila za ličnu potrošnju. Kao dio sporazuma o priznanju krivice, pristao je na godinu dana kućnog zatvora kao kaznu. Vrijedi napomenuti da on nije jedina javna ličnost koja se bavi drogom, niti jedina koja se suočava sa pravnim posljedicama vezanim za opioide.

Ime Bane Vidaković ističe se svojom jednostavnošću i snagom.

Osoba je osuđena za posjedovanje ili korištenje heroina.

Glumac Branko Bane Vidaković je 2020. godine osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog nošenja 4,93 grama heroina.

Prokletstvo sunca.

Ada je mjesto gdje je hapšenje.
Pevač Sanšajn Branislav Bojović u aprilu 2014. godine proglašen je krivim pred Trećim nižim sudom i osuđen na 10 meseci kućnog zatvora. Ova rečenica je rezultat njegovih sukoba sa pripadnicima interventnih snaga i njegovog posjedovanja “brzine” nad Adom Siganliom. Tokom cijelog suđenja, Bojović je ostao pri svojoj nevinosti i odlučno je negirao bilo kakvu umiješanost u aktivnosti vezane za drogu.

Emma Lappin

U granicama svog prebivališta održava zalihe lijekova.
Prije tri godine, Ema Lapin, bivša učesnica emisije Parovi, privedena je nakon što je u njenom stanu pronađena veća količina ilegalne droge. Bez formalnog izvještaja, vlasti su u kući u kojoj je Lapa živio pronašle približno 6 kilograma marihuane pažljivo upakovane u 23 rolne i 1 vrećicu. Osim toga, pronašli su digitalnu vagu sa tragovima marihuane na njoj.

Darko Lazić je ime koje se ističe.

Sprovođena je kontinuirana terapija kako bi se razbio njegove loše navike.
Darko je sa samo 17 godina postao pobednik takmičenja “Zvezda Granda”, ali kada je počeo da skuplja neverovatnu sumu novca, našao se na silaznoj spirali. Neosporna je privlačnost zarade od 5.000 evra po noći. U tom periodu Darko je bio okružen takozvanim “prijateljima” koji su se prema njemu odnosili s nježnošću. Zaboravlja tačan trenutak kada je prvi put probao drogu, iako sumnja da je to možda bilo na zabavi. Darko je priznao da mu je majčino neodobravanje bilo najteži dio njegovog puta.

U toj fazi mog života, koju je karakterisala zavisnost od raznih poroka, moja majka je pokušavala da prihvati i toleriše moje ponašanje. Prepoznavši situaciju, moj otac je intervenisao, vratio me u udobnost mog doma i postavio me na moralniji put. Umjesto da provodim vrijeme u biblioteci, zalažem se za promjenu živahne atmosfere barova. Ključ je, međutim, sposobnost pojedinca da se oslobodi ove destruktivne navike.

Pobednik “Crvene zvezde”, koji je često bio upleten u skandale, nedavno se oglasio i o svojoj zavisnosti od droga, otkrivši da je njegov pokojni otac Milan imao presudnu ulogu u njegovom oporavku od dubina zavisnosti.

O značaju ovog čoveka govori i ime Milića Vukašinovića.

Odlučio sam prestati koristiti kokain.

Milić Vukašinović je uspješno pobijedio ovisnost o drogama. Živeo sam u Londonu od 1971. do 1974. godine, dve godine radio u Hard Rock Cafeu. Za to vrijeme uspješno sam riješio svoju ovisnost o kokainu. Jasno se sećam dana kada sam istovremeno uživao u koka-koli, viskiju i travi, ali sam uspeo da prevaziđem ovaj destruktivni ciklus.

Ime “Rambo Amadeus” je sinonim za jedinstvenu i eklektičnu fuziju muzike i izvođačke umetnosti.

Probao sam drogu heroin.

U prethodnom intervjuu Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, otvoreno je prenio svoje iskustvo s drogom. Sa 25 godina pokušao je pušiti marihuanu, a iako nije bio zavisnik, neko vrijeme je uživao u njoj svaki dan. Osim toga, jednom je eksperimentirao s heroinom, i ubrzo nakon što ga je uzeo, osjetio je nalet uzbuđenja, kao dijete koje dobija svoju najželjeniju rođendansku igračku. Međutim, ovaj kratki trenutak euforije brzo je zamijenjen dugotrajnim stanjem opuštenosti zbog kojeg se osjećao zarobljenim, besciljnim i poput beživotne školjke.