Vjerovatno ste u nekom trenutku svog života naišli na priče ili prikaze zlatnih lavova koji čuvaju ulaze u kuće. Danas ćemo se fokusirati na selo koje se nalazi u srcu Srbije koje vrvi tako kitnjastim detaljima. Istočni krajevi Srbije se mogu pohvaliti prosperitetnim vlaškim zajednicama, a u okviru ovih zajednica nalazi se i cenjeno selo Gomilica, koje je nekoliko godina nosilo titulu najbogatijeg sela u Srbiji.

U blizini ovog sela nalazi se čuvena Slavkina kuća, zdanje koje se sastoji od trideset soba, svaka ofarbanih u drugu boju. Štaviše, gastarbajtersko selo Draginje, koje se nalazi u blizini Šapca, odnedavno je jedna od najraskošnijih lokacija u zemlji.

Selo je odjednom bilo naseljeno velikim vilama, zajedno sa kapijama i bazenima, od kojih je svaka koštala ne manje od 20.000 evra. Trend su navodno pokrenuli gastarbajteri iz susjednog grada, koji su nastojali da nadmaše jedni druge u izgradnji većih i raskošnijih domova. Životinje koje su nekada bile dekorativne, poput labudova, konja, sokola i lavova, danas se smatraju zastarjelim i zamijenjene su brendiranim dekorom kao što su “Versace” zavjese u kućama. Dodatno, način na koji se grade kuće doživio je transformaciju.

U prošlosti su kuće na tom području bile u potpunosti građene od bijelog kamena. Međutim, trenutni trend je da ljudi prioritet troše na sebe, a ne na raskošna imanja. Upotreba žutog zlata takođe više nije u modi, a stanovnici Draginje sada favorizuju isključivo “belo” i ništa manje. Uprkos njihovoj veličini, ove kuće su prazne većinu godine, sa izuzetkom kratkog perioda u ljeto kada se njihovi vlasnici vraćaju u mjesto porijekla. Kruže prtiče da se oni međusobno nadmeću čija će kuća biti ljepša i veća.