Supruga našeg cijenjenog tenisača, Novaka Đokovića, lik je nadaleko poznat i mnogima poznat. Jelena Đoković na Instagramu je otkrila dodatni tretman ljepote koji već neko vrijeme drži u tajnosti. Jelena je snažan zagovornik promicanja dobrobiti kroz hranjivu hranu i organske dodatke prehrani. Snažno se zalaže za korištenje proizvoda koji su u potpunosti dobiveni iz prirodnih izvora, a sve što sadrži prekomjerne količine sulfata, parabena i štetnih tvari odlučno odbija.

Nadalje, članica je renomiranog kruga žena koje se često suočavaju s pomnim nadzorom zbog svoje odluke da se odreknu kozmetike i osobne njege. Unatoč tome, ona uporno ostaje autentična prema vlastitom identitetu, otvoreno se deklarirajući kao “neugledna” zbog svog odbijanja da se prilagodi društvenim očekivanjima. Istodobno, raširenih ruku prihvaća konstruktivne povratne informacije i kritike.

Nedavnom objavom dala je do znanja javnosti da se suzdržava od korištenja mirisa. Zašto? To je zato što se podvrgavaju postupcima testiranja na životinjama. Budući da je poznata kao istaknuta zagovornica prava životinja, otvoreno je izrazila svoju sklonost suzdržavanju od korištenja parfema koji često imaju visoku cijenu. Jelena je jednom primila poruku od odanog pratitelja koji je izrazio divljenje njenoj zaraznoj energiji i nepokolebljivom optimizmu. No, ovaj pratitelj postavio je i pitanje koje navodi na razmišljanje o Jeleninoj perspektivi parfemske industrije.

U poruci Jeleni fana vidljivo je da odišete živopisnom i optimističnom aurom. Do izražaja dolazi vaša mladenačka i spontana priroda, kao i nezajažljiva znatiželja za znanjem. Imam jedno pitanje vezano za industriju parfema, jer je to tema koja nas sve zaokuplja. Predstavlja se kao još jedan intrigantan predmet za istraživanje i istraživanje. Odgovorivši na sličan način, odgovorila joj je i Jelena te otkrila da ona zapravo ne koristi nikakve mirise. Na pitanje je odgovorila: “Drago mi je što studiramo zajedno! Već duže vrijeme koristim eterična ulja, a ne tradicionalne parfeme. To je stvarno odlično pitanje.”

Prilično je jednostavno razlikovati to dvoje – eterična ulja su u biti mirisi dobiveni iz prirodnih izvora. Dobivena iz različitih biljaka, eterična ulja su ulja koja imaju poseban miris. Ova ulja nalaze primjenu u aromaterapiji, ugrađuju se u parfeme i služe kao pojačivači okusa u kulinarstvu. Eterična ulja se koriste na više načina u praksi aromaterapije, služeći kao lijekovi za tijelo. Osim opipljivih prednosti koje pojedinci doživljavaju, ove aromatične esencije također poboljšavaju nečije mentalno stanje.