Nema naznaka jačeg zahlađenja do kraja mjeseca, točnije u prvim danima marta.

Nadolazećih dana našim će krajevima s istočne strane anticiklone sa središtem nad jugozapadnom Europom stizati ograničena količina svježeg i malo vlažnog zraka, koju u vremenskoj prognozi opisuje Marko Čubrilo.

Očekujemo slab sjeverozapadnjak s maksimalnim temperaturama od +4 do +13 Celzijevih stupnjeva. Tokom noći ponegdje u gorskim i vedrim predjelima postoji mogućnost slabog mraza.

Od petka pa sve do otprilike 27. februara zadržat će se relativno toplo vrijeme, iako će na Jadranu biti povremeno jakog juga i juga. Oborine će biti česte, a uz obalu je moguća i grmljavina.

Kako se temperature postupno smanjuju, važno je napomenuti da je taj pad relativan u odnosu na prethodno prevladavajuće temperature. U nizinama se očekuje raspon temperatura od +4 do +12 Celzijevih stupnjeva, dok je u visokom gorju moguća snježna oborina, prvenstveno iznad 900 metara nadmorske visine.

Trenutačno, početak marta ostaje nepredvidiv, karakteriziran čestim kišama i snijegom u višim planinama. No, u ovom trenutku nema naznaka značajnijeg zahlađenja sa snježnim oborinama u nizinama.