Početkom 2013. Aleksandra Prijović  stekla je popularnost kao pop-folk pjevačica iz Srbije nakon takmičenja u Zvezdama Granda. Rođena 22. rujna 1995. u Somboru, djetinjstvo je provela u Hrvatskoj i Bačkoj Topoli. Njezin glazbeni talent bio je vidljiv od malih nogu, jer je često nastupala na školskim svečanostima i društvenim okupljanjima. Sa samo 13 godina već je snimila dvije pjesme.

2013. godine debitirala je u javnosti sudjelovanjem u natjecanju Zvezde Granda. Svojim izvanrednim vokalnim sposobnostima osvojila je respektabilno 4. mjesto na natjecanju, a kao rezultat nagrađena je pjesmom “I will cry with you tonight”. Iste godine surađuje s Amarom Jašarspahićem, pobjednikom te sezone, i snima duet pod nazivom “Ma pusti ponos”. Njezin prvi veliki proboj u industriji došao je s izdavanjem pjesme “Prekasno je za nas”, pjesme koja je prepoznata kao jedan od najvećih hitova 2015. godine.


Aleksandra Prijović ne krije da veliki značaj pridaje svom fizičkom izgledu. Ne štedi kada je u pitanju kupnja vrhunske odjeće, vrhunske kozmetike, a u pomoć traži brojne profesionalce. Uvriježeno je mišljenje da je postigla vrhunac svog potencijala, o čemu svjedoče izrazite promjene u njezinu izgledu tijekom godina. Iako fotografije stare nekoliko godina mogu djelovati komično, Aleksandra Prijović ne osjeća neugodu zbog svojih dosadašnjih fotografija. Svoju naklonost svom dosadašnjem izgledu pjevačica je pokazala podijelivši fotografiju iz tinejdžerskih godina 2009. godine. Osim toga, u nedavnim intervjuima izrazila je afinitete prema stajlingu i make-upu koji je napravila na početku svoje karijere.

Aleksandra je s novinarima u Hrvatskoj ispričala kako je u jednom trenutku netko ocijenio njezinu šminku i stajling prikladnima te joj predložio da oponaša takav look. Osvrćući se na to vrijeme, shvatila je da ne bi donijela istu odluku po pitanju frizure i šminke. Međutim, u to vrijeme nije znala za bolju opciju, a pojedinci koji su preporučili izgled vjerovali su da je to pravi izbor. Da podsjetimo ona je u posljednje vrijeme postala pravi fenomen jer je rasprodala po nekoliko koncerata u regiji za par dana.