U 52. godini života glumica Ljiljana Jakšić, prepoznata po ulozi Salvete u “Kursadžijama”, uzburkala je domaću javnost kada se doznalo da je u drugom stanju Njoj je 2013. godine na svijet došla zdrava djevojčica Darija. Otac njezine kćeri do sada nije pokazivao interes da preuzme odgovornost kao roditelj, pa čak ni da viđa dijete.

Prije gotovo desetljeće Ljiljana je izrazila zbunjenost zbog odluke svog partnera koji je odustao kada je shvatio da su njegovi najgori strahovi postali stvarnost. Pomirio se s činjenicom da roditeljstvo nije nešto što želi. Kao rezultat toga, svi uključeni otišli su svojim putem. Ljiljana mu nije zamjerila što ne želi biti roditelj, ali je priznala da ne razumije njegov izbor. Čvrsto je vjerovala da nitko ne smije biti prisiljen na roditeljstvo.


Darija je trenutno sučenisa osnovne škole i izvor neizmjerne radosti i inspiracije svoje majke. Najnovije fotografije prikazuju Darijin brzi rast u zadivljujuću, inteligentnu i zadovoljnu mladu damu. Unatoč odsutnosti oca, Darijina majka uspjela je popuniti prazninu i svojoj kćeri pružiti ljubav i sreću. Nakon što je završila svoj prvi dan u školi, odmah je shvatila da je blagoslovljena najnevjerojatnijim društvom prijatelja. Osim toga, bila je dovoljno sretna da ima divnu učiteljicu koja bi dijelila nastavne obveze s drugom učiteljicom, zbog činjenice da bi ona bila u školi cijeli dan. Iako jako uživa u školi, kada su je pitali koji joj je dio najdraži, jednostavno je odgovorila “pauzom za ručak”.

Glumica je ispričala kako njezina kći  provodi dane u školi. Prema njenim riječima,  voli igrati i pokazati svoje sposobnosti prijateljima, poput pravljenja zvijezde, stajanja na rukama, mosta. Osim toga, Ljiljana se voli praviti važna pred vršnjacima. Podsjetimo, glumica je u vrijeme pandemije i karantene koja je uslijedila zbog kovida teškom mukom spajala kraj s krajem brinući o svojoj kćerkici. U nedavnoj ispovijesti iznijela je detalje svog trijumfa nad tim okolnostima. Izražavam duboku zahvalnost mojim dragim prijateljima koji su me podržali kada su otkrili da još nisam dobila naknadu. Odvjetničko društvo “Butolen” također je pokazalo dobrotu tako što je velikodušno doniralo sredstva za produkciju moje predstave. Nakon što su ga pogledali u više navrata, izrazili su svoje veliko zadovoljstvo i nadali se da će ga doživjeti šira publika. Zahvaljujući njihovoj velikodušnoj donaciji, koju planiram ispuniti kada okolnosti dopuste, Darija i ja smo prebrodili teška razdoblja uz relativno malo poteškoća. Danas njih dvije uživaju u zajednički provedenom vremenu.