Nakon kratke i teške bolesti, u Šapcu je u 68. godini preminuo Duško Stevanović zvani Duca. Kao član nekoliko pozorišnih organizacija kao što su Šabačko pozorište i Udruženje dramskih umetnika, kao i Dramski studio za decu i mlade, bio je stipendista RTV Beograd. Nadalje, bio je stalni sudionik raznih dramskih emisija Radio Beograda. Njegove predstave održavane su u raznim dvoranama, uključujući Atelje 212 i Narodno kazalište. Osim toga, pojavio se u brojnim filmovima i televizijskim emisijama kao što su “Kinalište u kući”, “Ljubi, ljubi, ali ne gubi glavu”, “Sretni ljudi” i “Klan”.

Tijekom rada u Šabačkom kazalištu, koji je trajao od 1980. do umirovljenja, ostvario je značajne uloge u tridesetak predstava. Te su uloge bile od onih u “Sabirnom centru” Dušana Kovačevića do onih u Brechtovim “Bubnjevima u noći. Davne 1962. godine, malo dijete porijeklom s beogradskog Dorćolca debitiralo je u glumačkoj industriji. Ovo dijete je još u prvom razredu osnovne škole upisano u Dječji dramski studio RTV Beograd.

Počevši od svog poznatog pozdrava “Dobro jutro djeco” uz Micu Tatića, otad je krenuo na opsežno putovanje koje je uključivalo raznolik raspon umjetničkih traganja. To uključuje nastupe u kazališnim predstavama, uloge u raznim televizijskim serijama, nastupe u dramskim predstavama, pa čak i glume u filmovima.

Njegovo je uvjerenje bilo da je gluma slična radu u rudniku, iako ostaje jedno od najizvrsnijih zanimanja koje postoji. Na Novom groblju u Šapcu 16. kolovoza 2023. godine, točno u 13 sati, bit će obavljena sahrana glumca Duška Stevanovića. Točan datum i vrijeme je objavila njegova porodica a od glumcase opraštaju kolege i prijatelji i putem društvenih mreža..