Razvod je rangiran kao jedno od najstresnijih iskustava koje osoba može doživjeti. Ipak on je u današnje vrijeme u stalnom porastu. Međutim, ako obje strane zadrže razinu uljudnosti, nastale posljedice mogu se ublažiti. To je osobito istinito kada su u pitanju zajednička djeca. Petar Strugar, šest godina mlađi glumac  od Ivane Nikolić, javno je progovorio o razvodu od nje.

Nakon dvije godine veze, par se vjenčao i dvije godine nakon toga na svijet je došao njihov sin Zaria. Nažalost, samo godinu dana kasnije njihovom je braku došao kraj, što je rezultiralo razvodom. Glumac je priznao da mu je razdvojenost bila izazovna, posebice zbog zajedničkog djeteta. Ipak, pojasnio je da ne gaji nikakvu zlu volju prema bivšoj supruzi.

Više nema valjanog razloga da se upustim u sukob. Zapravo, naš trenutni status veze sada je bolji nego što je bio kad smo bili u braku. Važno je sve nesuglasice ostaviti po strani, radi našeg djeteta koje nije krivo. Kako je Petar objasnio u emisiji Goce Tržan, ponekad morate prihvatiti određene okolnosti i krenuti naprijed.

Petar je bio i u vezi sa pjevačicom Milicom Todorović. Njihov prvi susret dogodio se na snimanju pjevačičinog glazbenog spota. Glumac je pjevačici posudio svog konja za snimanje spota, a pjevačica je njihov susret duhovito pripisala konju. Nakon toga započeli su romantičnu vezu za koju se činilo da ima obećavajuću budućnost. Nažalost, njihovoj je vezi došao kraj. Nakon samo nekoliko mjeseci doznalo se da Petar iščekuje dijete sa ženom po imenu Olja. No, njihovoj je vezi također došao kraj nedugo nakon rođenja sina Ive. Iako je Ivana odlučila ne govoriti o razvodu u javnosti, na Instagramu često dijeli slike svojih voljenih konja, strasti koju dijeli s bivšim suprugom Petrom.