Tijekom 1990-ih, desetljeća koje je proizvelo trajno popularne pjesme, pojedinci su bili zaokupljeni vlastitim uspjehom i nastojali su se istaknuti kako bi osvojili publiku svojim jedinstvenim talentom. Te se pjesme i danas slave i izvode. Tijekom uspona novih glazbenih žanrova i njihovih popratnih plesnih stilova devedesetih, Đole Đogani našao se u središtu svega toga. Svoje sposobnosti u pjevanju, plesu i koreografiji pokazao je u grupi Đogani Fantastiko, koju je osnovao zajedno sa svojom bivšom suprugom Slađom Delibašić. Oni su tada bili među najpopularnijim izvođačima.

Đoletova strast prema plesu i ubrzani ritam koji je kolao njegovim venama na kraju su postali njegova prava ljubav, unatoč ranijem bavljenju atletikom koja mu je također bila velika strast. Možda će mnoge iznenaditi činjenica da je u mladosti bio predani sportaš. Upravo je na jednom atletskom natjecanju upoznao plesačicu koja će ga uvesti u svijet plesa. Đogani se sa žarom prihvatio plesa, posvetivši mu se puno prije nego što je slavu stekao u dance glazbi. Njegova se predanost isplatila – 1979. osvojio je naslov prvaka Jugoslavije u plesu, a sljedeće godine osigurao je prvo mjesto na Svjetskom plesnom prvenstvu u Londonu. Godine 1982. vratio je naslov prvaka Jugoslavije. Sljedeće godine u Grenobleu izlazi kao pobjednik u europskom natjecanju. Budući da je bio nadaren mladi plesač, bio je vrlo tražen i omiljen, a često je nastupao uz renomirane talijanske plesne trupe. Godine 1987. sa tada godinu dana mlađom suprugom Slađom Delibašić osnovao je grupu Đogani Fantastiko, navodi Biografija. Njihov debi album, koji sadrži ukupno devet pjesama, od kojih je većina na engleskom jeziku, objavljen je 1992. godine.

Plesni par bio je vrlo hvaljen i tražen, čak je zaradio i mjesto u najpopularnijem filmu tog vremena, Let’s Love, gdje su stvorili zamršene i izazovne plesne rutine. Kasnije su 1990. osnovali plesni institut koji je nastavio uspješno djelovati nekoliko godina i odgajao neke od najboljih plesača u zemlji. Đoletov izuzetan profesionalizam i golema popularnost u balkanskoj glazbenoj industriji rezultirali su njegovom suradnjom s jednom od najvećih glazbenih zvijezda u regiji, Draganom Mirković. Zajedno su snimile više uspješnih spotova i pjesama, a nastavile su raditi i na filmu Slatki snovi u kojem je Dragana imala glavnu ulogu. Nije bilo neuobičajeno vidjeti Đoletovo ime u potpisu svakog dobro produciranog spota. Svjetsku popularnost dance glazbe donijeli su nam Đole i Slađa. Godine 1994. njihova pjesma “Idemo na Mars” postigla je veliki uspjeh, a oni su nastavili nizati hit za hitom. Njihovi spotovi često su se vrtjeli na televizijskim kanalima, a glazba grupe Đogani Fantastiko mogla se čuti na svim radijskim postajama.

Nakon velikih zajedničkih uspjeha u glazbenoj industriji, Slađa i Đole su 2001. godine donijeli odluku o prekidu svog bračnog i profesionalnog partnerstva. Slađa je krenula u solo karijeru, dok je Đole tražio zamjenu za Slađu, naposljetku odabravši Vesnu Trivić. Nagađalo se da je razvodu para pridonijela 18-godišnja razlika u godinama između Vesne i Đoleta, čemu je u prilog govorila i činjenica da je Đole oženio Vesnu iste godine kada su se razveli on i Slađa. Vesna je rodila dvoje djece, Adrijana i Lauru, dok su Đole i Slađa dobili dvije kćeri, Silviju i Marinelu. Nakon razvoda od Slađe, većina instruktora odlučila je otići s njom, a ostali su samo Đole, Vesna i još jedna plesačica. Nakon toga, Đole je s novom suprugom izdao ukupno šest dodatnih albuma. Kroz dugu i uspješnu karijeru Đole je uspijevao izbjeći sve veće kontroverze. No, kada se pojavila vijest o njegovom razvodu od Slađe, šuškalo se da je ona pokrenula postupak zbog njegova prijevarnog i nasilničkog ponašanja. Unatoč ovim optužbama, Đole se suzdržao od komentara na tu temu. Tek je godinama kasnije za Kurir otkrio da je ćutao kako bi zaštitio bivšu suprugu od pada, a razvod mu je bio posebno teško iskustvo. Prema njegovim riječima  upravo je ona žudjela za promjenom u svom životu i tražila novu ljubav. Kasnije je otišla s kćerima, Silvijom i Marinelom, pa je Đole potražio pomoć psihijatra kako bi prebrodio to teško razdoblje.