Amir Rešić Nino, poznati pjevač, ostavio je neizbrisiv utjecaj na industriju glazbe i zabave. Nino je, nažalost, prerano preminuo u 43. godini života zbog komplikacija uzrokovanih perforacijom gušterače.  On je konzumirao velike količine alkohola što je bilo pogubno za njegovo zdravlje. Njegova prerana smrt ostavila je značajnu prazninu u srcima brojnih obožavatelja koji žale za njegovim gubitkom.

 

Ninove tri kćeri bile su njegova dragocjena ostavština. Njegov ljubavni život bio je buran i pun raznih eskapada, koje su izazvale veliku pozornost javnosti. Jedno od njegovih zapaženih romantičnih druženja bilo je s Jasnom Konjević, suprugom njegovog kolege Šerifa Konjevića. Ta je veza u to vrijeme izazvala pomutnju i bila je naširoko popraćena u medijima. Susret Nina i Slavice dogodio se u Vrnjačkoj banji. Njihov odnos je rastao, što je rezultiralo brakom i ona mu je postala prva supruga. Zajedno su dobili kćerku Sandru Rešić, koja je rođena samo dva dana prije nego što je Rešić odslužio vojni rok. U vrijeme razvoda od Slavice bio sam stariji, ali ne nužno i mudriji. Nije trebalo dugo da se naš brak uruši i raspadne. Kao i obično, ja sam preuzeo krivnju za sve što je pošlo po zlu. Gledajući unatrag, žalim što nisam bio više uključen u odgoj svojih kćeri. Jedno vrijeme sam izgubio kontakt s Amelom, dok su živjeli u Njemačkoj za vrijeme rata. Međutim, kada me prijatelj obavijestio gdje se nalaze, odmah sam im se javio i dogovorio da ih posjetim sljedeći dan. Nino je bio u vezi s Jasnom Konjević u kojoj je dobio kćerkicu Amelu. Amela je poznata po nesklonosti pojavljivanju u javnosti i medijskoj nezapažanosti. Trenutno je udata i uzela je drugo prezime. Ipak, zauvijek će je pamtiti po dirljivoj gesti da vlastitom djetetu nadjene ime po svom dragom djedu. Ovaj čin služi kao dokaz duboke ljubavi i divljenja koje je gajila prema svom ocu.

Kružila je glasina da sam oteo Šerifovu ženu, unatoč činjenici da smo Jasna i ja počeli izlaziti tek nekoliko mjeseci nakon njihovog rastanka. U ranoj fazi naše veze Jasna je jasno dala do znanja da Šerifu  ne bi smetalo da me odvezu u prtljažniku auta. Šerif je čak otišao toliko daleko da je angažirao dvojicu muškaraca da me ubiju, ponudivši im iznos od 20.000 eura. Međutim, kao što svjedoči moj opstanak, nisu uspjeli u svojim pokušajima da me eliminiraju. Unajmljeni ubojice na kraju su mi priznali da su me smatrali pristojnom osobom, unatoč činjenici da je šerif odredio nagradu za moju glavu. Nino je imao još dvije kćeri, Tamaru i Sandru, rođene iz različitih veza osim Amele. Njegova obitelj još uvijek njeguje njegovu ostavštinu kao vještog i revnog umjetnika, koji je ostavio nezaboravan utjecaj na svijet glazbe i zabave. Ninove pjesme i sjećanja na njegov život nastavljaju živjeti i nadahnjivati ​​generacije, što dokazuje ljubav njegovih kćeri prema njemu i njegovoj glazbi koja je duboko utjecala na duše mnogih u regiji. Nakon što je oženio Saru, na svijet je poželio kćer Tamaru. Nažalost, i ovaj brak je okončan za manje od četiri godine, a do rastave je došlo 1999. godine.

 

Amir Rešić Nino napustio je ovaj svijet 18. listopada 2007. godine dok je bio na liječničkoj pomoći u bolnici u Bijeljini, Republika Srpska. Nažalost, njegovu smrt uzrokovala je teška upala gušterače, koja je proizašla iz dugotrajnog problema s alkoholizmom. Nino je sahranjen u rodnoj Kozarskoj Dubici, gdje je našao svoje posljednje počivalište. Nakon što je talentirani pjevač Nino preminuo, stric mu je u čast podigao spomenik na obližnjem groblju. Uz spomenik dolazi i mikrofon koji simbolizira Ninovu cjeloživotnu posvećenost glazbi. Čak i nakon njegove smrti, Ninovi obožavatelji ga se rado sjećaju. Na grobu su mu ostavili mramornu zvijezdu s ugraviranim imenom, au staklenu vitrinu stavili su i knjigu s dirljivom porukom na koricama.